Jos lasku ei ole tullut perille tai kirje on jaettu väärään osoitteeseen, kannattaa ensin selvittää, mikä jakeluyhtiö kirjeen on jakanut.
Mainos

Posti osti valtakunnallisen hoiva-alan yrityksen HR Hoivan. Suomen Yrittäjät pitää yrityskauppauutista erittäin haitallisena.

Suomen Yrittäjät on vaatinut, että Postin jakelutoiminta avattaisiin kilpailulle, ja että Posti vetäytyisi muusta liiketoiminnasta. Yrittäjien mielestä valtio-omisteisen Postin tulisi pitäytyä vain postipalveluiden järjestäjän roolissaan.

Posti sekoilee – Ei liity ydinliiketoimintaan

“Postin tunkeutuminen kilpailuille markkinoille yrityskaupalla on aivan muuta kuin toimintaa, jota kansa Postilta odottaa”, kilpailuasioiden päällikkö Satu Grekin Suomen Yrittäjistä sanoo.

Miltähän postikustin sairaanhoito näyttäisi, jos pääliiketoiminta näyttää tältä?
Miltähän postikustin sairaanhoito näyttäisi, jos ydinliiketoiminta näyttää tältä?
Mainos

“Yrityskauppa oikein alleviivaa, miten aktiivisesti pyritään luomaan valtakunnallinen valtiovetoinen hoivatoimija. Tällaista kehitystä ei valtion omistajaohjauksella pitäisi sallia lainkaan“, Grekin sanoo.

Ristiriidassa sote-uudistuksen kanssa

Uutinen on huono tulevan sote- ja maakuntauudistuksen tavoitteiden valossa. Hallitus on kertonut haluavansa varmistaa pienten ja keskisuurten yritysten pääsyn paremmin mukaan sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottajiksi.

“Jos valtio-omistaja sallii, että Postin kautta luodaan valtakunnallinen valtiovetoinen iso toimija, vaarantuu tavoite kilpailun tuomista tehoista sote-palveluissa”, Suomen Yrittäjien elinkeinoasioiden päällikkö Susanna Kallama sanoo.

Virkamiesten toiminta kyseenalaista

“On kyseenalaista, voiko aito valinnanvapaus ja markkinoiden toimivuus toteutua, kun uhkana on, että julkissektorin omistama tuotanto saa vahvan markkina-aseman”, Kallama jatkaa.

Lähde: Suomen Yrittäjät

UUTISSUORA