Mainos

Tallinnaan toimiston avannut Muistin Suomi Oy aloitti ikäteknologia-palvelun Virossa. Yritys kehittää interaktiivisia puhelin- ja tekstiviestipalveluita eri tarpeisiin ja on ollut mukana muun muassa Vanhustyönkeskusliiton ja Vallin Käkäte-projektissa (Käyttäjälle kätevä).

Muistutuspalvelut tuovat turvaa ikäihmiselle

Muistin Suomi Oy:n tuotteina ovat, yrityksen nimen mukaisesti, erilaiset vanhusten muistutuspalvelut.

Virossa pilottikäytössä olevia palveluita ovat puhelimella tapahtuvat lääkemuistutukset, hyvinvointisoittot, positiiviset aamurunot ja vireytyssoitot. Suomessa palvelut ovat olleet käytössä jo neljä vuotta.

Mainos

Lääkemuistutuksessa palvelu kertoo seniorille oikean lääkkeenottoajan. Muistutus voidaan tehdä myös omaisen äänellä. Hyvinvointisoitto taas varmistaa ikäihmisen olevan kunnossa.

Muistin.fi palvelut toimivat kuin turvapuhelin toisinpäin
Muistin.fi palvelut toimivat kuin turvapuhelin mutta ilman lisälaitteita

Omaisille mielenrauha

Kaikissa palveluissa on yhteistä se, että jos ikäihminen ei vastaa puhelimen neljään soittokertaan, omaiset tai ystävä saa tästä ilmoituksen tekstiviestinä tai automaattisena puhelinsoittona. Tämä varmistaa nopean avun saamisen.

Toimii myös tavallisissa lankapuhelimissa

”Palvelun kauneus on siinä että seniorin ei tarvitse ymmärtää teknologiasta mitään. Edes kännykkää ei tarvita, sillä palvelut toimivat yhtälailla tavallisella lankapuhelimella, ilman lisälaitteita”, yhtiön teknologiajohtaja Markku Virtanen kertoo.

Muistisairaatkin osaavat käyttää länkapuhelinta
Muistisairaatkin osaavat käyttää lankapuhelinta

Voi pelastaa ihmishenkiä

”Esimerkkinä Suomessa ollut tapaus. Kotipalvelu kävi arkipäivisin ikäihmisen luona. Viikonloppuisin lääkityksen muistutuksesta huolehti muistin.fi- palvelu.

Eräänä lauantaina kotipalvelun päällikkö Raija sai tekstiviestillä ilmoituksen, että heidän asiakkaansa ei ollut vastannut puhelimeen. Raija tiesi seniorin olevan kotona ja yritti ensin itse soittaa asiakkaalle, ei vastausta. Tämän jälkeen Raija lähti katsomaan miksi seniori ei vastaa puhelimeensa.

Saapuvuttuaan ikäihmisen asunnolle, Raija löysi seniorin kodin lattialta tajuttomana. Raija soitti välittömästi hätäkeskukseen ja tajuton ikäihminen saatiin elvyttyä. Tämän jälkeen seniori sai paikan kunnallisesta hoitokodista. Mitähän olisi tapahtunut jos ikäihminen olisi löydetty vasta maanantaina?” Virtanen pohtii.

Inhimillinen hoiva on jokaisen oikeus
Inhimillinen hoiva on jokaisen oikeus

Raha ratkaisee – Robotti säästää kustannuksia

Palvelut toteuttaa älykäs puhelinjärjestelmä ja erillisiä laitteita ei tarvita. Seniorille tehdään verkkopalvelussa kalenteri ja valitaan soitettavat nauhoitteet, nauhoitteet voi tehdä myös itse, omalla äänellä.

Palvelujen kustannukset eivät päätä huimaa, hinnat alkavat 2,30 euroa /viikko. Hinta riippu päivittäisten muistutussoittojen määrästä.

Muistin Suomi Oy:n kotisivut LINKKI

UUTISSUORA