Jakeluyhtiöitä on tuomittu maksamaan tuhansien eurojen palkkasaatavia mainosjakajille.
Mainos

PAU tiedottaa – Suomen Suoramainonta SSM Oy on jo vuosia toiminut lainvastaisesti maksamalla mainosjakajille surkeaa palkkaa.

SSM Oy syyttää Postia ja Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:ta kilpailun rajoittamisesta posti- ja jakelumarkkinoilla. Lisäksi yhtiö väittää, että työehtosopimus-järjestelmää ja yleissitovuutta hyväksikäyttämällä kilpaileville jakeluyrityksille syntyy kohtuuttomia kustannuksia.

Tuntipalkkana 2-4 euroa / tunti

PAUn liittovaltuusto muistuttaa, että Suomen Suoramainontaan kuuluvat jakeluyritykset eivät ole noudattaneet missään vaiheessa alan yleissitovaa työehtosopimusta. Päinvastoin palkkoja polkemalla ne ovat saaneet merkittävää kilpailuetua muihin toimijoihin nähden. Oikeuden päätöksistä piittaamatta jakeluyritykset maksavat edelleen mainosjakajille surkeaa palkkaa, käytännössä 2-4 euroa tunnilta.

Mainos

“Markkinat ja kilpailu eivät ole meille mikään ongelma, mutta jos pystyy kilpailemaan vain mainosjakajien palkkoja polkemalla, kannattaa miettiä itselleen uusi liiketoiminta“, huomauttaa PAUn puheenjohtaja Heidi Nieminen.

Takana pitkä työehtokiista

Suomen Suoramainonta SSM Oy:n jakeluyhtiöiden palkkadumppauksen takana on pitkä työehtokiista, jonka taustalla on työnantajien perustama ammattiliitto Suomen Mainosjakajien Etujärjestö SME ry. SME ry:n perustivat lokakuussa 2009 Jakelujuniorit Oy:n entinen varatoimitusjohtaja, viestintäkonserni Janton Oy:n tutkimusassistentti ja Jakelujunioreiden jakelunvalvoja.

SME neuvotteli tuolloin alalle samanaikaisesti perustetun työnantajayhdistys SKE ry:n (Suoramainonnan ja kaupunkilehtien erillisjakelun yhdistys) kanssa pikavauhdilla mainosjakajia koskevan työehtosopimuksen. Sopimuksella vahvistettiin alan heikko palkkaus.

Useita vuosia eri oikeusasteissa

Mainosjakajien palkkakiistaa on käyty useita vuosia eri oikeusasteissa, joissa jakeluyhtiöt on tuomittu maksamaan tuhansien eurojen palkkasaatavia mainosjakajille. Jakeluyhtiöt ovat hakeneet työehtosopimukselleen myös yleissitovuutta. Viimeksi työtuomioistuin vahvisti kesäkuussa, ettei SKE ry:n ja SME ry:n sopimaa osoitteettomien lähetysten erillisjakelua koskevaa työehtosopimusta voida vahvistaa yleissitovaksi.

Päätös on linjassa myös kesäkuussa 2015 annetun ja lainvoiman saaneen hovioikeuden päätöksen kanssa, joka käsitteli Helsingin Jakelu-Expertin mainosjakajan palkkasaatavia. Hovioikeus totesi päätöksessään, ettei SME ry:n voitu katsoa edustavan aidosti ja uskottavalla tavalla erillisjakelualalla toimivia henkilöitä.

Lähde: Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ry

UUTISSUORA