Jollan ja Zipperin tavoitteena on tuoda Zipper-kehitysalusta Sailfish X:llä pyöriviin Sony Xperia -laitteisiin.
Mainos

Sailfish OS -käyttöjärjestelmää kehittävä Jolla ja lohkoketju-startup Zipper aloittavat mobiili- ja lohkoketjuteknologioiden kehittäjille suunnatun yhteisöohjelman, jonka tavoitteena on kehittää turvallinen ja helppokäyttöinen älypuhelinratkaisu kryptovaluutoille ja lohkoketjusovelluksille.

Lohkoketjuteknologia on kuuma peruna

Lohkoketjuteknologian maailmanlaajuinen yhteisö kasvaa vauhdilla. Tällä hetkellä käynnissä on yli 1000 julkista sovellusprojektia, joissa hyödynnetään lohkoketjua. Kryptovaluuttojen käyttäjiä lasketaan olevan maailmanlaajuisesti yli 10 miljoonaa. Kasvun voimakkuudesta huolimatta yksi keskeisistä tunnustetuista haasteista on maksujen käsittelyn heikko käyttökokemus sekä yhteisen kehittäjäalustan puuttuminen. Zipperin ja Jollan tavoitteena on tuoda tähän ongelmaan ratkaisu.

Kryptovaluutat keskipisteessä

“Ensimmäisessä vaiheessa Zipperin ratkaisu tarjoaa kryptovaluuttojen käyttäjille helpon ja turvallisen tavan hoitaa päivittäisiä maksuja mobiilisti”, kommentoi Antti Saarnio, Zipperin perustaja.

Mainos

“Lohkoketju- ja kryptovaluuttakehitys menee tällä hetkellä kovaa vauhtia eteenpäin. Jolla haluaa tarjota toimivan kehitysympäristön hajautettujen sovellusten kehittäjille ja muille lohkoketjuteknologian pioneereille”, kommentoi Jollan toimitusjohtaja Sami Pienimäki.

Tulossa Sony Xperia -laitteille

Jollan ja Zipperin tavoitteena on tuoda Zipper-kehitysalusta Sailfish X:llä pyöriviin Sony Xperia -laitteisiin vuoden 2018 ensimmäisen neljänneksen aikana. Samaan aikaan Zipper on tuomassa alustaa myös useille Android-laitteille.

Kehittäjät ja muut aiheesta kiinnostuneet voivat nyt rekisteröityä kehittäjäohjelmaan ja osallistua Zipper-alustan oman kryptovaluutan ennakkomyyntiin. Valitut osallistujat saavat Sony Xperia -älypuhelimen, varhaisen pääsyn Zipper-alustalle sekä Zipper-alustan kryptovaluuttaa (ZIP token), joka toimii alustan vaihdantavälineenä.

Lähde: Jolla Oy

UUTISSUORA