Vuoden Kokki 2018 -kilpailun voittaja on Kalle Tanner, Villa Störsvik. Kuvaaja: Aleksi Tuomola.
Mainos

Vuoden Kokki 2018 on Kalle Tanner, Villa Störsvik, ja Vuoden Tarjoilija 2018 on Noora Sipilä, ravintola Oras. Finaalit järjestettiin Kisakeittiöissä Gastro Helsinki -messuilla 16.3.2018.

Voiton ratkaisi lautasella harkittu tekeminen

Vuoden Kokki 2018 -finalistit valmistivat yhden lämpimän pääruoan HKScanin lihatuotteista ja yhden jälkiruoan. Jälkiruoan pakolliset raaka-aineet finaalissa olivat Operan suklaat, kahvi ja Valion maito.

“Vuoden Kokki 2018 -kilpailun voittaja Kalle Tanner onnistui tasalaatuisella työskentelyllään sekä pää- että jälkiruuissa, varmistamaan menestyksen kilpailussa. Hienoa että voittajalta löytyi kyky luoda harmooninen makumaailma”, kertoo Vuoden Kokki -kilpailun päätuomari Markus Aremo.

Vuoden Tarjoilija 2018 -voittaja tuotti parhaan asiakaskokemuksen

Mainos

Vuoden Tarjoilija 2018 -kilpailussa mitattiin monipuolisesti kilpailijoiden teknisiä taitoja, mutta tärkein valintaperuste oli kokonaisvaltaisen palvelukokonaisuuden tuottaminen kutsuvieraille.

“Tämä vuoden kilpailun teema, palvelun ja tarinallistamisen yhdistäminen, oli suurimmassa osassa tuomarityöskentelyä. Lisäksi fokuksessa oli Vuoden Tarjoilijan ja Vuoden Kokin saumaton yhteistyö sekä raaka-aineiden alkuperä ja ruokahävikki, kertoo Vuoden Tarjoilija -kilpailun päätuomari Petra Granqvist.

“Voiton ratkaisi se, että Noora Sipilä pystyi kokonaisvaltaisesti hallitsemaan palveluelämyksen. Tänä vuonna kilpailutehtävät olivat aikataulullisesti erityisen haastavia”, kiteyttää Petra Granqvist.

Vuoden Kokki 2018 -finalistit 

  • Teemu Boman, Ravintola Finnjävel, Helsinki
  • Mikko Kaukonen, Food Camp, Helsinki, 2.sija
  • Ville Korhonen, Ravintola Savoy, Helsinki
  • Kim Mustonen, Garden by Olo, Helsinki
  • Sami Sorvoja, Ravintola Pöllöwaari, Jyväskylä, 3.sija
  • Kalle Tanner, Villa Störsvik, Siuntio, 1. sija

Vuoden Tarjoilija 2018 – finalistit 

  • Chris Angelov, Ravintola Savoy, Helsinki, 3. sija
  • Noora Sipilä, Ora, Helsinki, 1.sija
  • Heidi Taskinen, Finnjävel, Helsinki
  • Eveliina Paananen, Ravintola Pöllöwaari, Jyväskylä, 2.sija
  • Heidi Martikainen, Ravintola Savoy, Helsinki
  • Anna Antinjuntti, Ravintola Isä Camillo, Kuopio

Lähde: ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö

UUTISSUORA