Voit tuoda alkoholijuomia omaan käyttöösi tai lahjaksi, kun tuot tuotteet mukanasi samassa kulkuneuvossa, jolla itsekin saavut Suomeen.
Mainos

Viinarallia Viroon suunnitellessasi on syytä muistaa voimassa olevat tullimääräykset, sekä muut pakolliset asiat. Kuten se, että passi tai henkilökortti aina mukaan, sillä ajokortti ei ole hyväksytty matkustusasiakirja. Ilman passia tai henkilökorttia matkustava syyllistyy Virossa valtionrajarikkomukseen, jonkaseuraksena voi olla jopa 800 euron sakot.

Sallitut alkoholimäärät

Voit tuoda alkoholijuomia omaan käyttöösi tai lahjaksi, kun tuot tuotteet mukanasi samassa kulkuneuvossa, jolla itsekin saavut Suomeen.

Jos on  jano

 • 110 l olutta (yli 0,5 %)
 • 10 l muita alkoholijuomia (yli 1,2 %, etyylialkoholi, esim. väkevät juomat, etyylialkoholista valmistetut long drinkit)
 • 20 l välituotteita (max 22 %, kuten aperitiivit, mm. vermutit, katkerot, sherry)
 • 90 l viiniä, josta kuohuviiniä saa olla 60 l (sisältää käymisteitse valmistetut long drinkit ja siiderit)

Valmistele selitys huolella

Alkoholin eri ohjetasoihin  kuuluvia juomia ei myöskään voi korvata toisella, jos ei tuo jotain toista.

Mainos

Voit kyllä tuoda alkoholia enemmänkin omaan käyttöösi, mutta tarvittaessa sinun on pystyttävä uskottavasti selittämään, että ohjetasojen ylittävä osuus tuodusta alkoholista on tarkoitettu omaan käyttöön.

Käytännön esimerkkejä

K-18

Juomaa, joka sisältää 1,2 – 2,8 tilavuusprosenttia etyylialkoholia, ei kuitenkaan saa pitää hallussaan tai kuljettaa alle 18-vuotias henkilö.

Väkiviina on yli 80 tilavuusprosenttia etyylialkoholia sisältävä alkoholipitoinen, denaturoimaton aine sen käyttö- ja pakkaustavasta tai päällysmerkinnöistä riippumatta. Yksityishenkilö ei saa tuoda väkiviinaa eikä myöskään alkoholijuomapulveria.

Tupakkatuotteet ja nikotiininesteet

Voit tuoda maahan:

 1. tupakkatuotteita, joiden vähittäismyyntipakkauksessa ei ole vaadittavia suomen- ja ruotsinkielisiä sekä kuvallisia varoitusmerkintöjä enintään
  • 200 savuketta
  • 50 sikaria
  • 100 pikkusikaria och
  • 250 grammaa kääre- tai piipputupakkaa JA
 2. nikotiininestettä sähkösavukkeessa tai täyttösäiliössä, jonka vähittäismyyntipakkauksessa ei ole vaadittavia suomen- ja ruotsinkielisiä varoitusmerkintöjä enintään 10 millilitraa
 3. poltettavaksi tarkoitettuja kasviperäisiä tuotteita, joiden vähittäismyyntipakkauksessa ei ole vaadittavia suomen- ja ruotsinkielisiä varoitusmerkintöjä enintään 200 yksikköä valmiiksi käärittyinä ja 250 grammaa irtonaisena.

Yksityishenkilö saa tuoda edellä tarkoitettuja tuotteita verottomasti vain omaan käyttöönsä. Omalla käytöllä tarkoitetaan yksityishenkilön henkilökohtaista käyttöä ja myös hänen perheensä käyttöä tai lahjaa.

Nuuska ja tupakka ei kelpaa lahjaksi

Yksityishenkilö saa omaa henkilökohtaista käyttöään varten tuoda mukanaan maahan yhteensä enintään 1 000 grammaa purutupakkaa, nenänuuskaa ja suussa käytettäväksi tarkoitettua tupakkaa, kalenterivuorokaudessa. Lahjaksi edellä mainittuja tuotteita ei saa tuoda.

Lisää tietoa saat Tullin kotisivuilta tai voit soittaa tullineuvonnan puhelimeen 0295 5201

Lähde: Tulli, Tallinn Club

UUTISSUORA