Kylmä sää vaikuttaa kaikkien elektronisten laitteiden, kuten puhelimien toimintakykyyn.
Mainos

Hiihtolomilla suunnataan ulos rinteisiin, hiihtoladuille ja luistelemaan. Pakkassäässä puhelimen akku voi kuitenkin simahtaa ja näytön käyttö voi olla hidasta. Alla asiantuntijan vinkit, joilla puhelimesi kestää pidempään kylmässä säässä.

Kylmä sää vaikuttaa kaikkien elektronisten laitteiden, kuten puhelimien toimintakykyyn.

“Parhaiten puhelin tietysti toimii, kun pidät sen lämpimänä ja kuivana”, kertoo Gigantin tuotepäällikkö Mikko Pesonen.

Puhelin ei tykkää kylmästä ilmasta

Mainos

Yksi vinkki puhelimen käyttöön kylmällä säällä on pitää se lähellä kehoa, kuten povitaskussa tai vastaavassa. Näin puhelin pysyy lämpimänä.

“Pakkassäässä ulkoillessa kannattaa pitää puhelin visusti taskussa ja käyttää kuulokkeita, kun soittaa puhelun”, Pesonen neuvoo. Näin pidennät akun kestoa säällä kuin säällä

Akkua voi säästää

Klassikkovinkki akun säästämiseksi on laittaa puhelin lentotilaan tai sammuttaa sen virta kokonaan ja käynnistää puhelin vasta sitten, kun sitä tarvitsee. Puhelimen akun hyytymi-seen löytyy myös toisenlainen lääke.

“PowerBank on kannettava varavirtalähde. Pienimmät varavirtalähteet ovat hädin tuskin purukumipakettia suurempia, ja silti ne ovat merkittäviä voimapesiä, joilla voi ladata useita puhelimia kerrallaan. Niillä voi ladata myös kannettavan tietokoneen, kaiuttimet ja kameran. Näin kylmä ilma ei haittaa menoa”, Pesonen sanoo.

Puhelimen suojaus on tärkeää

“Oli kesä tai talvi, matkapuhelimen suojaaminen kolhuilta ja muilta vahingoilta onnistuu hyvin suojakuorella. Uutta matkapuhelinta hankittaessa tuoteturvalla saa halutessaan lisäturvaa kosteusvaurioita ja muita onnettomuuksia vastaan”, Pesonen lopettaa.

Viisi vinkkiä: näin pidät puhelimen toimivana kylmässä säässä

  1. Pidä puhelinta lähellä kehoa, esimerkiksi taskussa tai vastaavassa, jotta puhelin ei kylmene ja akku kestää pidempään.
  2. Katkaise puhelimesta virta tai laita se lentokonetilaan. Näin säästät akun virtaa.
  3. Käytä handsfree-kuulokkeita. Silloin sinun ei tarvitse ottaa puhelinta pois taskustasi kylmään ilmaan soittaessa.
  4. Varavirtalähteestä voimaa. Lataa puhelimesi varavirtalähteellä, kun olet liikkeellä.
  5. Suojaa puhelin käyttämällä kuoria tai muuta suojaa vahinkojen varalta.

UUTISSUORA