Kuvassa: Juhlatoimikunnan jäsen Sari Lönnqvist, Ari Lehtoranta sekä Juhlatoimikunnan puheenjohtaja Jaana Keho-Kosonen
Mainos

Syöpäsäätiön Juhlatoimikunnan tanssiaiset keräsivät lauantaina syöpätutkimukselle lähes 80 000 euroa. Tuotot koostuivat lippu- ja arpamyynnistä sekä Mika Häkkisen ja Ari Lehtorannan suurlahjoituksesta Aki Hintsan muistolle.

Jo yli kaksi miljoonaa euroa

Kauppaneuvos Satu Tiivolan perustama vapaaehtoistoimikunta on kerännyt Syöpäsäätiölle yhteensä jo yli kaksi miljoonaa euroa. Vuosittaiset Syöpäsäätiön Juhlatoimikunnan tanssiaiset on järjestetty 18 kertaa. Viimeisin Juhlatoimikunnan rahastosta myönnetty apuraha oli marraskuussa melanoomatutkija Veli-Matti Kähärille.

Mika Häkkinen mukana tukemassa

Tanssiaisissa julkistettiin myös yllätyksenä Mika Häkkisen ja Ari Lehtorannan 40 000 euron lahjoitus syöpätutkimukseen Aki Hintsan muistoa kunnioittaen.

Mainos

“Suurkiitos Arille ja Mikalle heidän tuestaan suomalaiselle syöpätutkimukselle. Tämä on meille tärkeä lahjoitus näinä haastavina aikoina ja hieno esimerkki siitä, miten yksityiset ihmiset voivat merkittävällä tavalla auttaa. Tutkimukseen käytetty raha koituu loppujen lopuksi meidän kaikkien hyväksi”, kiittää Juhlatoimikunnan puheenjohtaja Jaana Keho-Kosonen.

Tutkimusrahoitus vähenee

Syöpä yleistyy ja julkinen tutkimusrahoitus vähenee. Vuodessa noin 12 000 ihmistä kuolee syöpään ja jättää jälkeensä syvän surun. Olemme äärettömän kiitollisia sekä Juhlatoimikunnan vapaaehtoistyölle että jokaiselle tanssiaisiin osallistuneelle.

Lahjoitusvarat menevät nopeasti perille syöpätutkijoille vuosittaisten apurahojen muodossa. Syöpäsäätiö jakoi 2016 ennätykselliset 5,5 miljoonaa euroa syövän nujertamiseksi, toteaa Syöpäsäätiön varainhankintapäällikkö Helena Hulkko.

Lähde: Syöpäsäätiö

UUTISSUORA