Olisipa vuorokaudessa enemmän tunteja.
Mainos

Maksu-TV-operaattori Viasatin teettämä tutkimus osoittaa, että suurin osa 18-65-vuotiaista urheilun suurkuluttajista luokittelee itsensä sekä jääkiekko- että jalkapalloihmisiksi.

Enemmistö suomalaisista seuraa sekä lätkää että futista – Barcelona ja Liverpool suosituimmat seurat

Jalkapallon asema on Suomessa vahva, urheilun suurkuluttajista 36% seuraa aktiivisesti sekä jääkiekkoa että jalkapalloa. Jääkiekko on edelleen ykköslaji, vastaajista pelkkää jääkiekkoa seuraa 34% kun pelkän jalkapallon ystäviksi ilmoittautuu vain 15%. Jalkapallon seuraaminen näkyy myös seurajoukkueiden kohdalla, kaksi eniten mainintoja kerännyttä joukkuetta ovat FC Barcelona ja Liverpool.

Lätkämies henkeen ja vereen

”Suomi on joukkueurheilukansaa”, selittää tutkimuksen tuloksia puolestaan Viasatin jääkiekkoselostaja Antti Mäkinen. ”Vanha vastakkainasettelu jääkiekon ja jalkapallon välillä on ohi, onhan selvää että molemmat lajit maailman huipputasolla ovat todella kiinnostavia. Vaikka itse olen lätkämies henkeen ja vereen, kiinnostaa Valioliiga ja UEFA Champions League mahdottomasti. Olisipa vuorokaudessa enemmän tunteja”, Mäkinen huokaa.

Jalkapallo maailman suurin laji

Mainos

Viasatin legendaarinen jalkapallokommentaattori Pasi Rautiainen näkee jalkapallon nousun väistämättömänä. ”Maailman suurin laji kasvaa kaikkialla maailmassa ja se näkyy tietenkin Suomessakin. Valioliigaa ja Chämppäriä on nykyään helppo seurata eri laitteilla, ja se tietenkin syventää suhdetta lajiin. Suomalaiset futisfanit ovat lojaaleja lajille ja sille omalle joukkueelleen, se näkyy tuloksissa.”

Tutkimuksen suoritti M3 Research viikolla 5/2017. Tutkimuksen otos oli 500 ja kohderyhmä 18-65-vuotiaat urheilua aktiivisesti seuraavat suomalaiset.

Lähde: Viasat

UUTISSUORA