Kuubalainen La Dame Blanche esittää perinteistä cumbiaa ja urbaania hiphopia höystettynä klassisella musiikilla. La Dame Blanche on löytänyt uniikin sävelkielensä mutkien kautta.
Mainos

Lauantaina 11.3. Savoy-teatterissa esiintyvä La Dame Blanche, oikealta nimeltään Yaite Ramos Rodriguez  syntyi muusikkoperheeseen. Rodriguezin isä Jesus ”Aguaje” Ramos on kuuluisa pasunisti sekä Buena Vista Social Clubin taiteellinen johtaja.

Perhetausta oli nuorelle Yaitelle sekä etu että rasite

“Kauniit naispuoliset serkkuni lauloivat lattarijazzia ja boleroita jumalaisesti. Minä en ollut luonnostaan yhtä lahjakas kuin he, joten minun täytyi löytää toinen tapa toteuttaa itseäni”, Yaite kertoo.

Klassista huilunsoittoa ja sosiaalista sanomaa

Yaite etsiytyi klassisen musiikin pariin ja opiskeli huilunsoittoa konservatoriossa. Vaikutteita omaan musiikkiin tarttui myös Pariisissa vietetyistä vuosista.

Mainos

“Kotimaani populaarimusiikki keskittyi lähinnä traditioon: rumbaan, bata-rumpuihin ja niin edelleen. Pariisi taas oli rytmien ja melodioiden sulatusuuni”, Yaite jatkaa.

La Dame Blanche kehittyi nykyiseen muotoonsa, kun mukaan liittyi tuottaja Marc ”Babylotion” Damblé. Ensimmäinen levy ilmestyi 2014, ja La Dame Blanche nousi pian tunnetuksi kansainvälisesti paitsi musiikkinsa, myös kantaaottavien sanoitustensa ansiosta.

Isojen festivaaliareenoiden tähti

Kahdella levyllään Blanche on tehnyt yhteistyötä Philippe Cohen-Solalin (Gotan Project), Toy Selectahin (Control Machete), El Hijo de la Cumbian ja Flaco Nuñez (Orishas) kanssa. Kolmas levy ilmestyy syyskuussa 2017.

La Dame Blanche on ollut yhtyeensä kanssa useilla isoilla festivaaleilla, kuten USA:n Summerstage NYC:llä ja Unkarin Sziget Festivalilla. Savoy-teatterin vierailu on yhtyeen ensimmäinen Suomessa.

La Dame Blanche Savoy-teatterissa 11.3.2016 klo 19

UUTISSUORA