Mainos

Suomalainen digiterveys-startup Klinik on kerännyt 0,5 miljoonan euron rahoituskierroksen. Pääsijoittajia ovat terveyspalvelualan moniosaaja Kustaa Piha ja suomalainen perheomisteinen sijoitusyhtiö Takoa Invest. Lisäksi kierrokselle osallistui joukko suomalaisia, mittavan terveys- ja ICT-alan kokemuksen omaavia yksityissijoittajia, kuten mm. kasvuyrityssijoittaja Gorilla Ventures. Rahoituksen turvin Klinik valmistautuu kansainvälistymiseen kehittäen tuotteitaan edelleen ja vahvistaen myyntitoimintojaan.

Kuntien säästökuurit luovat mahdollisuuksia

Klinik.fi -palvelussa on jo noin 200 000 käyntiä kuukausittain. Palvelu auttaa tunnistamaan ja hoitamaan erilaisia oireita sekä kertoo, kenen puoleen tarvittaessa kääntyä. Lääketieteellisestä sisällöstä vastaavat kokeneet asiantuntijalääkärit. Digitaalinen hoidon tarpeen arviointiratkaisu on käytössä jo 6 kunnan terveyskeskusten asioinnissa. Ratkaisu korvaa terveydenhuollon ammattihenkilöstön puhelimessa tai asiointiluukulla toteuttamat vaivan tilan ja hoidon aloituksen kiireellisyyden määrittämisen toimenpiteet.

Klinikillä on asiakkaana valtakunnallisesti yli 900 yksityistä ja julkista terveydenhuollon toimipistettä ja palveluntuottajaa.

Mainos

Klinik Finland Oy on perustettu vuonna 2013 ja yhtiön liikevaihtoennuste vuodelle 2016 on 0,45 miljoonaa euroa. Lyhyestä historiastaan huolimatta Klinik on jo saavuttanut merkittävän jalansijan suomalaisessa digiterveys-kentässä ja yhtiölle avautuu merkittävästi lisää kasvumahdollisuuksia tulevan sote-uudistuksen myötä.

Kansainvälistymisestä kasvua

“Vahvuutemme on ollut alusta asti ennakkoluulottoman ja aktiivisen myynnin kautta hankittu ymmärrys kuluttajien ja organisaatioiden ongelmista ja käytännön tarpeista. Tätä kautta olemme kehittäneet tuotteitamme ratkaisemaan juuri kipeimmin parannuksia tarvitsevia terveysasioinnin ongelmia”, summaa Klinikin toimitusjohtaja Hannu Nissinen. “Olemme erittäin iloisia saadessamme sijoittajiemme myötä mukaan ainutlaatuista osaamista terveys- ja ICT-kentästä auttamaan Klinikin täyden potentiaalin hyödyntämisessä ja viemään ratkaisumme myös kansainvälisille markkinoille.”

Terveydenhuolto muutospaineiden alla

“Sote-kentän digitalisaatiopaineen myötä tarve kustannushyötyjä tuottaville palveluratkaisuille kasvaa voimakkaasti ja Klinik on luonut ratkaisun juuri siihen terveysasioinnin solmukohtaan, jonka säästöpotentiaali on sekä valtava että vielä toistaiseksi miltei hyödyntämätön” valaisee Kustaa Piha, toinen sijoituskierroksen pääsijoittajista. “Terveydenhuollon ammattilaisten työpanoksen vapauttaminen etulinjan kuormittavasta työstä todellista lisäarvoa tuottaviin hoitotehtäviin on hyvin tärkeä muutos kokonaistaloudellisesti. Klinik on ensimmäinen, jolla on valmis ja käytössä todennettu digitaalisen hoidontarpeenarvion ratkaisu mahdollistamaan tämän resurssien uudelleenkohdentumisen” Piha linjaa.

Pääomasijoittaja kasvua tukemaan

“Klinikin kansainvälinen kasvupotentiaali sekä omistautunut ja aikaansaava perustajatiimi olivat ratkaisevassa asemassa sijoituspäätöksessämme”, kertoo toisen pääsijoittajan, Takoa Investin Laura Vartiainen ja jatkaa: “Vaikka Klinikin vaihe yrityksenä on portfolioomme nähden aikainen, näkemämme potentiaalin ja terveysalan hedelmällisen kasvunäkymän myötä päätös lähteä mukaan oli lopulta selkeä. Pystymme laaja-alaisen kokemus- ja osaamispohjamme avulla tukemaan Klinikin kasvua ja kansainvälistymistä. Odotamme innolla että pääsemme yhteistyössä vauhtiin.”

Klinik Finlandin kotisivut LINKKI

UUTISSUORA