Sädekilpikonnia uhkaavat laiton villieläinkauppa, pyydystäminen ruoaksi sekä elinympäristöjen katoaminen. Kuva ©WWF-Madagaskar
Mainos

Madagaskarilla on takavarikoitu yli 10 000 äärimmäisen uhanalaista sädekilpikonnaa (Astrochelys radiata) suuressa takavarikossa. Kilpikonnia oltiin salakuljettamassa lemmikeiksi eri puolille maailmaa. Luonnonvaraisten kilpikonnien pyydystäminen ja myyminen on laitonta. Elossa olleet takavarikoidut kilpikonnat on kuljetettu hoitoon.

Talossa sisältä löytyi tuhansia kilpikonnia. ©FAMARI / WWF

Nimetön vihje jättifarmista

Kilpikonnat löydettiin Lounais-Madagaskarilta sijaitsevasta talosta nimettömän vihjeen perusteella. 10 196 löydetystä kilpikonnasta 9 760 oli elossa, ja ne on siirretty Mangilyn kilpikonnakeskukseen, jossa ne puhdistetaan, nesteytetään, ruokitaan ja hoidetaan kuntoon ennen luontoon palauttamista.

Takavarikko ja kilpikonnien luontoon palauttaminen on Madagaskarin viranomaisten, paikallisyhteisöjen, kansallispuistojen ja WWF:n yhteistyön tulosta. Salakuljettajia odottaa oikeudenkäynti.

Äärimmäisen uhanalaisia kilpikonnia

Mainos

”Erittäin surullisen tapauksesta tekee se, että nämä kilpikonnat ovat äärimmäisen uhanalaisia ja niitä elää luonnonvaraisina vain Madagaskarilla”, sanoo WWF:n suojeluasiantuntija Tanja Pirinen.

Takavarikoituja kilpikonnia ©FAMARI / WWF

Sädekilpikonnia uhkaavat laiton villieläinkauppa, pyydystäminen ruoaksi sekä elinympäristöjen katoaminen. Sädekilpikonnat ovat erittäin pitkäikäisiä, vanhin tiedetty yksilö on elänyt 188-vuotiaaksi.

Sädekilpikonnilla käytävässä laittomassa kansainvälisessä kaupassa liikkuu isot rahat: kilpikonnia myydään jopa yli 3000 euron hintaan yksilöltä.

©FAMARI /WWF

Lähde: WWF Suomi

UUTISSUORA