Helsinki Clubbing -näyttely Helsingin kaupunginmuseossa. Kuva: Maija Astikainen
Mainos

Helsinki Clubbing – 30 vuotta savua ja stroboa -näyttely on kunnianosoitus helsinkiläiselle klubikulttuurille ja sen omistautuneille tekijöille. Näyttely esittelee Helsingin klubien klassikoita 1980-luvun lopulta tähän päivään.

Tekijöinä alan pioneerit

Helsingin kaupunginmuseossa avautui uusi Helsinki Clubbing -näyttely, joka esittelee helsinkiläistä klubikulttuuria 30 vuoden ajalta. Tekijöinä on laaja joukko alan pioneereja: DJ:tä, VJ:tä, promoottoreita, toimittajia, graafisia suunnittelijoita ja verkkoammattilaisia. Näyttely toimii myös tapahtumien, kuten bileiden ja workshopien, näyttämönä.

Club Berlinistä Kermaan

Näyttelyssä esitellään Helsingin klubiklassikoita Bottan Club Berlinistä Kermaan sekä The Circuksesta useisiin 2010-luvun underground-klubeihin. Näyttelyä varten on haastateltu yli sataa promoottoria, tekijää, klubbailijaa ja skenen keskeistä hahmoa. Museokävijät pääsevät eläytymään Helsingin klubikulttuuriin videoiden, valokuvien, julisteiden ja flyereiden sekä luonnollisesti musiikin kautta.

Ambient-yö museossa

Mainos

Näyttelyn oheistapahtumissa yleisöllä on mahdollisuus muun muassa viettää ambient-yötä museon uumenissa, kuulla VJ-kulttuurin rantautumisesta Suomeen sekä joogata teknon tahtiin.

Flyereita, kuvia ja julisteita

Projektin puuhamiehinä ovat yli 20 vuotta Helsingissä tapahtumia järjestäneet DJ Orkidea ja Misc Management.

Näyttelyä ovat toimittaneet monipuoliset musiikkitoimittajat Juska Wendland, Mikko Mattlar, Kalle Kinnunen, Erkko Lehtinen, Ida Karimaa, Juuso Koponen ja Janne Siironen, jotka ovat keränneet muistoja ja kokemuksia yhteensä yli sadalta DJ:ltä, klubijärkkäriltä ja bailaajalta yli 30 vuoden ajalta. Näyttelyssä kuvia on esillä noin 1 500.

Helsinki Clubbing -näyttely on esillä Helsingin kaupunginmuseon, Aleksanterinkatu 16, neljännessä kerroksessa 9.3.–23.9.2018. Näyttelyyn on vapaa pääsy, kuten kaupunginmuseoon aina.

Lähde: Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

UUTISSUORA