Useissa tapauksissa ajoneuvon myyjä ei ole edes tiennyt ajoneuvon ostajan nimeä, vaan on ollut tyytyväinen saatuaan rahat kouraan.
Mainos

Kevään edetessä ns. kesäautojen kauppa vilkastuu. Länsi-Uudenmaan poliisilaitos haluaakin muistuttaa myyjiä siitä, että etenkin halpojen autojen kaupan yhteydessä uusi omistaja monesti laiminlyö rekisteri-ilmoituksen omistajanvaihdoksesta. Rekisteröintiasetuksen mukaan mainittu ilmoitus on tehtävä 7 päivän kuluessa rekisteritietojen muuttumisesta (tässä tapauksessa omistajanvaihdoksesta).

Pyydä luovutustodistusta

Useimmista vakuutusyhtiöistä saa “vanhanmallisia” luovutustodistuksia, jollaisen täyttäminen rekisteröintitodistuksen (entinen rekisteriote) luovutusosan lisäksi varmistaa sen, että ajoneuvon myyjä saa ajoneuvon verot ja vakuutukset katkeamaan. Lisäksi mahdolliset pysäköintivirhemaksut eivät koidu myyjän päänvaivaksi.

Kilvet voi lähteä

Poliisi törmää työssään säännöllisesti autoihin, joista omistajanvaihdosilmoitus on tekemättä. Tällöin ilmoituksen laiminlyöjää muistetaan yleensä pikku sakolla ja jos laiminlyönti on kestänyt pidempään, voidaan ajoneuvosta myös poistaa rekisterikilvet.

Mainos

Jos ajoneuvoon ei ole tehty uutta vakuutusta 7 päivän määräajassa, poliisi poistaa siitä rekisterikilvet ja tekee ilmoituksen vakuuttamattomuudesta.

Autoa voidaan käyttää murtokeikoilla

Useissa tapauksissa ajoneuvon myyjä ei ole edes tiennyt ajoneuvon ostajan nimeä, vaan on ollut tyytyväinen saatuaan rahat kouraan. Jos tällaista autoa käytetään esim. murtokeikoilla, voi myyjän oven taakse ilmestyä yllättäen poliisi.

Etenkin halvemman auton myytyään voi Trafilta tarkastaa 7 päivän jälkeen onko ajoneuvo rekisteröity uuden omistajan nimiin ja jos ei ole, voi myyjä tehdä Trafille ajoneuvon luovutusilmoituksen, jolloin on hyvä olla olemassa ylimääräinen luovutustodistus.

Lähde: Poliisi

UUTISSUORA