Riian vanhankaupunki on UNESCOn suojelema maailmanperintökohde
Mainos

Tjäreborgin kevään ja kesän kaupunkimatkojen varaustilastoja tarkastellessa voidaan todeta, että Baltian ja itäisen Keski-Euroopan kaupunkeihin on varattu huomattavasti enemmän matkoja kuin viime vuonna. Suurin kasvu on tapahtunut Riian, Vilnan, Budapestin ja Gdanskin matkavarausten määrissä.

Kaupunkilomien suosio on kasvanut tasaisesti viimeisten 10 vuoden aikana. Suomesta on nykyään monipuoliset ja edulliset lentoyhteydet eri puolille Eurooppaa, joka tekee kaupunkimatkailusta houkuttelevamman yhä suuremmalle joukolle suomalaisia. Suosituimpien kaupunkien, kuten Lontoo, Pariisi, Rooma ja Barcelona, rinnalle on noussut useita itäisen Keski-Euroopan kaupunkeja, joihin matkustetaan nyt entistä enemmän.

Baltian maiden pääkaupungeista suosituin on Tallinna

Suomalaiset matkustavat Baltian maiden pääkaupungeista eniten Tallinnaan hyvien ja nopeiden laivayhteyksien takia. Vilnaan ja Riikaan matkustetaan pääasiassa lentäen ja Tjäreborgin kautta on näihin kaupunkeihin varattu tälle keväälle ja alkukesälle yli puolet enemmän matkoja kuin viime vuonna vastaavana aikana. Helsingistä pääsee useilla päivittäisillä suorilla lennoilla Riikaan ja Vilnaan.

Mainos

“Vilnan ja Riian suosio perustuu mielenkiintoiseen kulttuurihistoriaan, kauniisiin rakennuksiin ja monipuolisiin ostosmahdollisuuksiin. Hintataso on alhainen verrattuna moniin muihin kaupunkikohteisiin”, Tjäreborgin tiedotuspäällikkö Arja Pucilowski kertoo.

Gdansk – uusi hittikohde Puolassa

Puolan kaupungeista Krakovaan myydään selvästi eniten matkoja. Pohjois-Puolassa Itämeren rannikolla sijaitsevan Gdanskin kysyntä on kasvanut erityisen paljon ja sinne on myyty neljä kertaa enemmän matkoja kuin viime vuonna. Gdansk on yksi Puolan merkittävimmistä lomakaupungeista ja nyt sen suosio on yleistynyt Suomessakin.

“Vanhan Hansakaupungin rikas historia kiehtoo Gdanskin kävijöitä ja koska kaupunki on kasvanut melkein yhteen Sopotin ja Gdynian kanssa, pääsee Gdanskin lomalla tutustumaan tähän nk. kolmoiskaupunkiin. Sopotin rantalomakohdetta kutsutaan myös Puolan St. Tropez’ksi ja siellä on Euroopan pisin puulaituri”, Pucilowski kertoo.

Budapestin ja Prahan suosio jatkuu

Budapestiin ja Prahaan matkustetaan paljon ja asiakasmäärissä tarkasteltuna erot uusiin nousijoihin ovat vielä isoja. Yhtenä syynä tähän voidaan pitää sitä, että Budapest ja Praha ovat ympärivuotisesti kiinnostavia kohteita kun taas Riikaan, Vilnaan ja Gdanskiin matkustetaan enemmän keväällä, kesällä ja syksyllä.

UUTISSUORA