Kannattaa siis selvittää, paljonko vastaava aurinkopaneeli maksaisi Suomessa – hintaero saattaa olla yllättävän pieni.
Mainos

Kiinasta, Malesiasta ja Taiwanista tilatut aurinkosähkömoduulit, -paneelit tai -kennot voivat tulla ostajalle kalliiksi. Mahdollisen yleisen tullin ja arvonlisäveron lisäksi voit joutua maksamaan tilaamistasi tuotteista polkumyynti- ja tasoitustullia.

Polkumyyntitulli voi yllättää

Verojen ja tullien määrä riippuu muuan muassa paneelin tyypistä ja sen valmistajasta. Kiinasta tilattujen aurinkopaneelien polkumyyntitulli voi olla 0–53,4 % ja tasoitustulli 0–11,5 % tavaran tullausarvosta. Tullausarvo lasketaan lisäämällä ostohintaan kuljetus- ja vakuutuskustannukset. Tämän summan perusteella lasketaan tarvittavat tullit sekä niiden päälle vielä arvonlisävero.

Hinta voi tuplaantua

Esimerkiksi jos tilaisit Kiinasta LDK Solar Hi-Tech (Hefei) Co. Ltd:n valmistaman teholtaan 1000-wattisen aurinkopaneelin ilman minkäänlaisia jännitteensäätö- tai tasasuuntausominaisuuksia, itse paneelin hinta voisi olla 200 euroa ja postikulut 30 euroa. Tullinimikkeen perusteella kannettava yleinen tulli olisi 0 %. Valmistajakohtainen polkumyyntitulli aurinkopaneelille voisi kuitenkin olla 46,7 %, ja tasoitustullia kerättäisiin 11,5 %. Näiden päälle laskettaisiin vielä arvonlisävero, joka on 24 %. Maahantuontiverojen määräksi tulisi tässä esimerkissä siis yhteensä 221,18 euroa. Näin joutuisit maksamaan 200 euron arvoisesta aurinkopaneelista postikuluineen ja maahantuontiveroineen yhteensä 451,18 euroa.

Mainos

Kannattaa siis selvittää, paljonko vastaava aurinkopaneeli maksaisi Suomessa – hintaero saattaa olla yllättävän pieni.

Lähde: Tulli

UUTISSUORA