Mainos

Jo perinteeksi muodostuneessa Vuoden Turkulainen -kilpailussa on mukana kymmenen ehdokasta, jotka vuonna 2016 ovat kukin omalla alallaan kehittäneet kotikaupunkiaan ja tuoneet sitä tunnetuksi myös muualla Suomessa tai ulkomailla.

Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell palkitsee voittajan helmikuun alussa Turun kaupungintalolla järjestettävässä tilaisuudessa.

Jo vuodesta 1985

Vuoden Turkulainen -kilpailu on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 1985. Viime vuonna Vuoden Turkulaiseksi valittiin ammattilaisvapaaottelija Makwan Amirkhani.

Mainos

Kilpailun järjestävät Kaupunkilehti Turkulainen, Turun kaupunki, Yle Turku ja Radio City Turku. Vuoden Turkulainen -raatiin ovat kuuluneet Turun kaupungin edustajana viestintäjohtaja Saara Malila, Yle Turun vastaava tuottaja Antti Korhonen, Radio Cityn aluetuottaja Marianne Holmström ja Turkulaisen päätoimittaja Teija Uitto.

Vuoden Turkulainen 2016 ehdokkaat:

1. Tommi Kinnunen, kirjailija

Koskettaa suomalaisten tunteita. Hänen esikoisromaaninsa Neljäntienristeys oli Finlandia-ehdokkaana ja voitti lukuisia palkintoja. Teos Lopotti oli Finlandia-ehdokkaana 2016. Kirjailija luotsaa 2017 myös Turun Kirjamessuja.

2. Mari Sandell, haju- ja makututkija

funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen varajohtaja on innostunut tutkimuksesta, miten perimä vaikuttaa makuaistiin. Kaffelin puheenjohtajana Sandell on mukana järjestämässä myös Turun Neitsytperunafestivaaleja.

3. Olli Ojala, Kakola Yhtiöt Oy: hallituksen puheenjohtaja

Ojalasta tuli Kakolan “isäntä”, kun hän osti vankilat. Hänen ideansa Kakolan tornitalosta on synnyttänyt vilkasta kaupunkikuvallista keskustelua. Ojala on rakentamassa Kakolasta yhtä Suomen mielenkiintoisinta asuinaluetta.

4. Heli Nieminen, ruokatoimittaja

Heli Nieminen on Visit Turun nimeämä Food Ambassador ja Turun Sanomien arvostettu ruokatoimittaja, jonka Suomen Keittiömestarit ry. valitsi tänä vuonna Vuoden ruokatoimittajaksi. Turun oma gurmeeguru on kirjoittanut kaksi Turku lautasella -kirjaa, ja hän haluaa tuoda omalla työllään esille turkulaista osaamista ja olla mukana kehittämässä alueen ruokakulttuuria.

5. Rasmus Ristolainen, MM-jääkiekkoilija

Turun uusi jääkiekkotähti, NHL-joukkueensa Buffalo Sabresin ykköspuolustaja. Leijonien takalinjojen tulevaisuuden johtaja. Himoharjoittelija.

6. Jan Meyer, Turun telakan toimitusjohtaja

Onko hän mies, jonka firma pelasti Turun? Ainakin paikallinen telakkateollisuus saa kiittää Jan Meyeria jatkuvuuden takaamisesta, työpaikkojen turvaamisesta ja uusien luomisesta.

7. Seppo Lahtinen & Riikka Majanen, kustantajat, Sammakko-kustantamo

Kustantajapariskunnan Sammakko on 20 vuoden aikana noussut maan eturivin kustantamojen joukkoon, nostaen lukuisia kotimaisia kirjailijoita laajemman yleisön tietoisuuteen. Kustantamo on kunnostautunut myös laadukkaan käännöskirjallisuuden airueena. Sammakolla on oma kirjakauppa Kauppiaskadulla, jossa viime kesänä teoksiaan signeerasi mm. Patti Smith.

8. Teija Raninen, elokuvakomissaari

Elokuvakomissaari Teija Raninen on peräänantamattomalla sitkeydellä rakentanut Turusta Suomen elokuvapääkaupungin. Ranisen luotsaama Länsi-Suomen elokuvakomissio on saanut houkuteltua vuosittain yhä useampia tuotantoyhtiöitä tekemään elokuvia Turun seudulle, josta hyötyvät niin paikalliset alan ammattilaiset, opiskelijat kuin alueen yrittäjätkin.

9. Riku Sukari, nettipoliisi

Lounais-Suomen poliisilaitoksen ylikonstaapeli ja nettipoliisi on tullut tunnetuksi rohkeista kannanotoistaan sekä aktiivisuudestaan sosiaalisessa mediassa. Sukari osaa muistuttaa poliisin tärkeistä tehtävistä olematta tärkeä. Hän on some-aikakauden Artturi Reinikainen.

10. Kiss My Turku -hevonen

IIIIIHAHAHAAAA! Hyväntekeväisyyshevonen Kiss My Turku kerää varoja Lastenklinikoiden Kummien kautta Turun lastenklinikalle. Hevosesta myydään 300 euron osuuksia kaikille, jotka haluavat olla mukana tukemassa sairaiden lasten hoitoa Turussa. Osuuksista maksetaan hevosen valmennus- ja hoitokulut, ja loput rahat lahjoitetaan Turun lastenklinikalle. ”Kisun” urallaan juoksemat kilpailuvoitot lahjoitetaan lastenklinikalle lyhentämättömänä.

Omaa suosikkiaan voi äänestää mm. Kaupunkilehti Turkulaisen nettisivuilla osoitteessa Turkulainen LINKKI

Äänestysaikaa on 31.1.2017 asti.

UUTISSUORA