Mainos

Tapahtuma-aika 3.2.2017 klo 23.00

Poliisipartio sai hätäkeskukselta tehtäväksi mennä Helsingin Laajasalossa sijaitsevalle Yliskylän ostoskeskukselle, missä ilmoituksen mukaan mies olisi rikkonut liikkeiden ulkoikkunoita. Epäilty tekijä oli ilmoituksen mukaan otettu kiinni sivullisten toimesta.

Sivulliset taltuttivat

Todistajat kertoivat poliisille nähneensä, kuinka nuori mies oli heilunut Pizza 24/7 edustalla punaisen ikkunavasaran kanssa, jonka jälkeen oli kuulunut ikkunoiden helinää. Todistajat kertoivat lisäksi, että osa oli nähnyt miehen lyövän punaisella ikkunavasaralla pizzerian ulkoikkunan rikki. Mies oli laittanut sitten laittanut ikkunavasaran vaatteisiinsa, jonka jälkeen yksi todistajista oli ottanut hänet kiinni ja soittanut asiasta hätäkeskukseen. Toinen todistaja kertoi tapahtuneesta yhteneväisesti.

Kääntöveitsi taskussa

Mainos

Epäilty mies kertoi alustavassa puhuttelussa, että hänelle olisi tullut joidenkin henkilöiden kanssa riitaa pizzerian ulkopuolella ja riidan päätteeksi hän olisi rikkonut kädellään lyömällä yhden ikkunan. Miehen käsissä ei kuitenkaan havaittu minkäänlaisia vammoja. Miehelle tehdyssä turvallisuustarkastuksessa hänen housujen takataskusta löytyi kääntöveitsi, joka otettiin poliisin haltuun. Lisäksi tapahtumapaikalta maasta löytyi punainen ikkunavasara.

Poliisin pahnoille

Pizza 24/7:n ikkuna oli rikottu sekä viereisten Laajasalon suutarin laukkukorjaamon ja Laajasalongin ikkunoita oli myös rikottu. Rikkoutuneita ikkunaruutuja oli yhteensä seitsemän. Ikkunoissa oli lävistäviä reikiä ja halkeamia, mutta mikään ikkunoista ei ollut rikkoutunut kokonaan säpäleiksi. Osa ikkunoista oli kooltaan noin 2m x 2m ja osa 1m x 1m.

18-vuotias epäilty mies otettiin kiinni ja hänet kuljetettiin poliisin tiloihin. Asiaa tutkitaan vahingontekona ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitona.

Lähde: Poliisi

UUTISSUORA