Tuntematon mies otti lyhyen keskustelun jälkeen esille teräaseen.
Mainos

Helsingin poliisin partio sai keskiviikkona 20. joulukuuta 2017 iltakahdeksan maissa hätäkeskukselta tehtäväksi mennä Taivaanvuohentielle Lauttasaareen, jossa oli juuri tapahtunut ryöstö. Partio oli paikalla muutamassa minuutissa, mutta epäilty oli ennättänyt poistua.

Vaati rahaa ja lääkkeitä

Poliisille selvisi, että 85-vuotiaan naisen ovikelloa oli soittanut hänelle entuudestaan tuntematon mies, joka otti lyhyen keskustelun jälkeen esille teräaseen ja sillä uhkaamalla työnsi naisen sisälle asuntoon. Mies vaati naiselta rahaa ja lääkkeitä. Uhrin mukaan mies vaikutti päihtyneeltä.

Nainen antoi miehelle käteistä rahaa, minkä jälkeen mies otti puhelimen naisen kädestä ja juoksi pois asunnosta. Naisen naapuri näki juoksevan miehen ja teki hätäkeskukseen ilmoituksen, kun kuuli uhrilta, mitä oli tapahtunut.

21-vuotias mies kiinni Oulussa

Mainos

“Asianomistajalle ei aiheutunut tilanteessa fyysisiä vammoja. Rikoksesta epäilty jäi tapahtumailtana lähialueella suoritetuista perusteellisista etsinnöistä huolimatta kateisiin, mutta hänen henkilöllisyytensä selvisi poliisin omien tutkintatoimien tuloksena. 21-vuotias mies otettiin kiinni Oulussa 3.1.2018, ja Helsingin käräjäoikeus vangitsi hänet 5.1.2018 törkeästä ryöstöstä epäiltynä”, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Halme Helsingin poliisilaitokselta.

“Vangitulla miehellä on nuoresta iästään huolimatta aikaisempaa rikoshistoriaa, jonka vuoksi hänet on tuomittu ehdollisiin vankeusrangaistuksiin”, Halme jatkaa.

Esitutkinta on päättynyt, ja tapaus siirtyy syyttäjälle tällä viikolla. Poliisilla ei ole asiasta muuta tiedotettavaa.

Lähde: Poliisi

UUTISSUORA