Mainos

Europolin tukemat romanialaiset erikoisjoukot ja Italian poliisit pidättivät pakosalla olevan rikollisen Romanian Oradeassa kaksi viikkoa sitten. Pidätetty vaarallinen karkulainen tunnetaan lempinimellä V.B.

Oli tuomittu 15 vuodeksi vankilaan

Rikollista jäljitettiin Italian viranomaisten toimesta, tämän vältellessä oikeuden langettamaan tuomiota. Karkumatkalla oleva V.B oli tuomittu 15 vuodeksi vankeuteen tämän osallistuttua kansainväliseen huumekauppaan.

Yhdisti rikollisryhmittymät

V.B on yksi ensimmäisistä kansainvälisistä huumekauppiaista, joka toimi yhteistyössä italialaisten mafiaryhmien Cosa Nostran, Ndranghetan ja kolumbialaisten huumekartellien kanssa. Europol osallistui kiinniottoon, koska V.B:llä on todettu olevan yhteyksiä myös muihin EU:n jäsenvaltioihin.

Viides onnistuminen

Mainos

V.B:n kiinniotto oli Europolin, Italian ja muiden EU: n jäsenvaltioiden välisen tietojen vaihdon tulos. Pidätys on viides italialaisen Eurosearch-hankkeen onnistuminen.  Eurosearch-hankkeen tarkoituksena on löytää ja pidättää vaarallisia, lain kouraa karussa olevia mafian jäseniä Euroopassa.

Lähde: Europol

UUTISSUORA