Mainos

Ravintoloitsijakaksikko Ville Relanderin ja Richard McCormickin vastuualue kasvaa, kun Royal Ravintolat perustaa heidän kanssaan uuden Hawaii-ravintolaryhmittymän. The Cock ja Holiday -ravintoloiden lisäksi suositut Sandro-ravintolat liittyvät uuteen ravintolaperheeseen yrityskaupalla ja kesällä siihen tulee mukaan Iso Roobertinkadulle avautuva kasvisravintola. Hawaii-ravintoloiden vastuullisina ravintoloitsijoina toimivat Ville Relander ja Richard McCormick investoivat samalla ravintolayhtiöön hankkimalla osakkuudet Royal Ravintolat Oy:stä.

Ravintolakulttuurin kehittämistä

Ennen ravintoloitsijauraansa Helsingin kaupungin ruokakulttuuristrategiaa vetänyt Ville Relander ja ruokavaikuttaja Richard McCormick saivat kaksi vuotta sitten Royal Ravintoloilta tehtäväkseen luoda Helsingin Kasarmitorille uudenlaisen ravintolan. The Cock ja sittemmin myös Katajanokan Holiday Bar ovat molemmat onnistuneet tehtävässään muuttaa aiemmin uneliaat tilat eläväisiksi kaupunkiravintoloiksi. Nyt perustettava Hawaii-ravintolaryhmä ja Sandro-ravintoloiden ostaminen sen osaksi ammentavat Relanderin ja McCormickin visioista ravintolakulttuurin edelleen kehittämiseksi.

Iso askel laajentamiseksi

“Olemme saaneet mahdollisuuden toteuttaa visioitamme ja luoda sellaisia ravintoloita, joihin itse uskomme. Yhteistyömme on kaikilla mittareilla ollut menestyksekästä ja olemme ylpeitä saadessamme ravintoloitsijoina ottaa näin ison askeleen toimintamme laajentamiseksi. Helsingillä on valtavasti potentiaalia nousta kansainvälisesti halutuksi ruokakaupunkikohteeksi ja Hawaii-ravintolaryhmä antaa meille huikean mahdollisuuden olla omalta osaltamme tätä tavoitetta tukemassa”, kertoo ravintoloitsija Ville Relander.

Uusi ravintola auki lähes joka kuukausi

Mainos

Syksyyn mennessä Hawaii-ravintoloihin kuuluu vähintään seitsemän ravintolaa. Ravintolamäärän kasvusta huolimatta Sandroistakaan ei muovata ketjua, vaan kullakin yksiköllä on jatkossakin oma luonteensa ja kustomoitu menunsa. Relander ja McCormick pitävät tärkeänä, että jokainen heidän operoimansa ravintola on uniikki, persoonallinen kokonaisuutensa.

Vahvuutena erilaiset taustat ja näkemykset

“Olemme vaikuttuneita siitä luottamuksesta, minkä perinteikäs ravintolayhtiö on kaltaisillemme idealisteille osoittanut. Tulemme jatkossakin keskittymään siihen, miten saamme kannustettua yhä useampia ihmisiä hyvien ravintolapalveluiden äärelle ja luoksemme saapuvat vieraamme hymyilemään”, vakuuttaa Richard McCormick listaten hymyjen synnyttämiseen vaikuttavia tekijöitä: ”Luotsaamamme ravintolat tulevat aina olemaan avoimen monikulttuurisia. Erilaisten taustojen ja näkemysten vuorovaikutus varmistaa meille jatkuvan mahdollisuuden oppia uutta sekä makujen, että yleisen fiiliksen osalta. Sama värikkyys näkyy myös ruoassamme.”

Royal Ravintolat Oy:lle Ville Relanderin ja Richard McCormickin osaamiseen keskittyvän Hawaii-ravintolaryhmän perustaminen on luonnollista kehitystä.

Nousukausi menossa

“Kaupunkimme ravintolakulttuuri elää vahvaa kukoistuskautta. Uuden sukupolven rohkeat yrittäjät ja ravintoloitsijat ovat tämän kehityksen etujoukoissa. Haluamme olla mukana luomassa tähän sopivaa ekosysteemiä yhdessä alan huipputekijöiden kanssa, ikivihreitä klassikkoravintoloitamme unohtamatta”, kertoo Royal Ravintoloiden toimitusjohtaja Aku Vikström ja jatkaa:Olen erittäin ylpeä siitä, että Ville Relander ja Richard McCormick jakavat Royal Ravintoloiden intohimon ja sitoutuvat merkittävällä henkilökohtaisella osuudella Helsingin ravintolakulttuurin pitkäjänteiseen kehittämiseen kanssamme.”

UUTISSUORA