Tällä hetkellä viranomaiset keskittyvät tekemään kaikkensa siepatun naisen vapauttamiseksi ja turvallisuuden ja hänen turvallisuutensa takaamiseksi.
Mainos

Suomen viranomaiset selvittävät ulkoministeriön johdolla Afganistanissa siepatun suomalaisen naisen tapausta. Tällä hetkellä viranomaiset keskittyvät tekemään kaikkensa kidnapatun naisen vapauttamiseksi.

Ulkoministeriön tiedottaminen rajoitettua

Julkisuudessa on esitetty erilaisia kuvauksia tilanteen kulusta ja teon motiiveista. Kaikki julkisuuteen päätyvät tiedot voivat olla riski siepatun henkilön turvallisuudelle ja tutkinnalle. Tämän vuoksi ulkoministeriö suosittelee pidättyväisyyttä vahvistamattomien tietojen uutisoimisen osalta. Julkisuudessa esiintyy paljon myös perättömiä tietoja, eikä uutisten kauppaaminenkaan ole tavaton käytäntö Afganistanissa.

Ulkoministeriö pyrkii tiedottamaan asiasta säännöllisesti, mutta tilanteen selvittämiseen, henkilön turvallisuuteen ja yksityisyyteen liittyvistä syistä tiedottaminen on rajoitettua. Tämä koskee niin henkilöitä, tapahtumia kuin viranomaistyötä tilanteen selvittämiseksi.

Mainos

Lähde:  Ulkoasiainministeriö

UUTISSUORA