Tietomurto havaittiin 3.4. Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksen normaalin tarkkailun toimesta.
Mainos

Helsingin Uusyrityskeskuksen käyttäjätietoja vuotanut mittavan tietomurron yhteydessä.

Helsingin Uusyrityskeskuksen ylläpitämä Liiketoimintasuunnitelma.com-palvelu on joutunut tietomurron kohteeksi. Kaikille avoimessa palvelussa on noin 130 000 käyttäjätunnusta ja salasanaa, jotka ovat vuotaneet järjestelmästä.

Tietojen joukossa yrityssalaisuuksia

Tietomurron kohteena ollut palvelu on tarkoitettu liiketoimintasuunnitelman luomiseen, ja murrettujen tietojen joukossa saattaa olla myös liiketoimintasuunnitelmien yksityiskohtia.

Mainos

Tapauksesta on tehty rikosilmoitus poliisille, ja tapauksen tutkinta on kesken. Tässä vaiheessa Helsingin Uusyrityskeskuksella tai poliisilla ei ole vielä tietoa vuotaneiden tietojen tarkasta laajuudesta. Tietomurto havaittiin 3.4. Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksen normaalin tarkkailun toimesta. Poliisi tutkii tapausta törkeänä petoksena.

Uusyrityskeskus selittelee 

“Olemme erittäin pahoillamme kaikkien puolesta, jotka ovat joutuneet rikoksen uhriksi, ja joille tästä tapauksesta saattaa koitua henkistä tai taloudellista haittaa. Valitettavasti emme tällä hetkellä vielä osaa tarkkaan sanoa, kuinka montaa henkilöä ja mitä tietoja tämä tietomurto koskee. Olemme tehneet tapauksesta rikosilmoituksen, ja käyttäjien ei tarvitse erikseen tehdä ilmoitusta poliisille”, Uusyrityskeskuksesta selitellään.

Liiketoimintasuunnitelmia kateissa?

Kaikkia palvelun käyttäjiä kehoitetaan vaihtamaan salasanansa, mikäli samoja salasanoja on käytössä muissa henkilön käyttämissä palveluissa. Uusyrityskeskus vakuuttaa tekevänsä töitä sen eteen, että jokainen palveluun liiketoimintasuunnitelmansa jättänyt saa suunnitelmansa takaisin.

Mikäli jollakin on kysymyksiä tilanteeseen liittyen, voi olla yhteydessä Helsingin Uusyrityskeskukseen: info@helsinginuusyrityskeskus.fi.

Lähde: Helsingin Uusyrityskeskus

UUTISSUORA