Mainos

Kotitalousvähennyksen voi saada monenlaisista kiinteistön kunnostustöistä, myös useista energiatehokkuutta parantavista korjaus- ja muutostöistä, mutta vähennystä pitää muistaa itse hakea. Viime vuoden remonteista ehtii vielä tämän kuun aikana tehdä ilmoituksen verottajalle sähköisesti tai myöhemmin keväällä veroehdotusta täydentämällä.

Matkakulut tai tarvikkeet ei kelpaa verottajalle

Verottaja on koonnut vero.fi -verkkopalveluun taulukon asunnon ja vapaa-ajan asunnon kunnossapito- ja perusparannustöistä, joista kansalaiset ovat kysyneet kotitalousvähennysoikeutta. Vähennys koskee aina työn osuutta, ei matkakuluja tai tarvikkeita. Uudisrakentamiseen kotitalousvähennystä ei voi saada.

“Verottajan listalla on ilahduttavan paljon energiatehokkuutta ja uusiutuvan energian käyttöä edistäviä kunnostustöitä. Lämmitysjärjestelmäremonttien lisäksi vähennyksen on voinut saada esimerkiksi ilmanvaihtojärjestelmän puhdistuksesta, huollosta ja säädöstä”, sanoo asiantuntija Sami Seuna Motiva Oy:stä.

 Enimmäismäärä ennallaan

Mainos

Kotitalousvähennystä kannattaa hakea muun muassa ammattilaisen tekemistä talon ja LVI-järjestelmien huolto- ja kunnostustyöstä. Viime vuodelta vähennys on 45 % työn osuudesta, enimmillään 2 400 euroa vuodessa. Sen saa, kun ennakkoperintärekisteriin merkityn yrityksen laskun loppusummasta työn osuus on 5 555 euroa. Kertaluontoinen omavastuuosuus on sata euroa.

Pariskuntana remontin maksavat voivat molemmat hakea täysimääräistä vähennystä, jos remonttityön osuus ylittää 11 110 euroa.

Satasen oma vastuu

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä ja puolisoiden vähennysoikeus säilyvät tänä vuonna ennallaan, mutta vähennystä saa 50 % työn osuudesta. Satasen omavastuun jälkeen täysimääräisen vähennyksen saa siten jo 5 000 euron työstä. Vähennyksen voi hakea verokortille myös ennakkoon, mikäli jo nyt tietää teettävänsä isoa vähennykseen oikeuttavaa remonttia vuoden aikana.

UUTISSUORA