Kokaiinijutusta ekstaasin levitykseen Lahdessa
Mainos

Tulli takavarikoi lokakuussa 2016 Hollolassa lähes kolme kiloa kokaiinia. Huumausaine oli Lahdessa asuvan miehen hallussa. Tullin arvion mukaan takavarikoidun erän arvo katukau-passa olisi ollut noin 300 000 euroa. Päijät-Hämeen käräjäoikeus on tästä kyseisestä jutusta antanut tuomion 14.2.2017.

Yhteistyössä Tullin kanssa Hämeen poliisilaitos pääsi tämän jo tuomitun kokaiinijutun kautta Lahdessa toimivan huumausaineita levittäneen ryhmän jäljille.

Aseita ja huumeita asunnossa Lahdessa

Hämeen poliisilaitos teki 27.1.2017 useampaan lahtelaiseen asuntoon kotietsinnän. Etsinnöissä löytyi huomattava määrä ekstaasia ja useita erilaisia aseita. Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi 30.1.2017 todennäköisin syin epäiltynä lahtelaiset noin 25 – 30 vuotiaat miehet törkeistä huumausainerikoksista ja osalla oli lisäksi perusteena ampuma-aserikos.

Laajaa huumausaineiden levitystä

Mainos

Lisäksi esitutkinnassa on selvitetty näiden vangittuna olleiden henkilöiden levittäneen joulukuun 2016 ja tammikuun 2017 aikana huomattavia määriä ekstaasia pääosin Lahden seudulle. Esitutkinnassa paljastui yksi mahdollinen levitys Helsinkiin ja tältä osin Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi 6.2.2017 todennäköisin syin epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta ja ampuma-aserikoksesta helsinkiläisen 38 -vuotiaan miehen.

Nyssykkä täynnä Ekstaasi-pillereitä
Nyssykkä täynnä Ekstaasi-pillereitä

Tekijät pääosin poliisille tuntemattomia

Nyt esitutkinta on edennyt ja nämä pääosin vailla rikoshistoriaa olevat henkilöt ovat yhtä lukuunottamatta vapautettu tutkintavankeudesta matkustuskieltoon odottamaan esitutkinnan valmistumista. Juttukokonaisuuden tutkinta on edelleen kesken ja sen vuoksi poliisi ei tässä vaiheessa anna yksityiskohtaisempia tietoja.

Lähde: Poliisi

UUTISSUORA