Joutavanpäiväisillä työnhakubyrokratioilla synnytetään työttömyysturvaan karensseja.
Mainos

Suomalaisia hämmästyttää Rakennusliiton varapuheenjohtajan Kyösti Suokkaan mukaan jatkuva puhe työvoimapulasta.

“Puolen miljoonan työttömän Suomessa avoimiin työpaikkoihin on moninkertainen määrä hakijoita. Euroopan unionin vapailla työmarkkinoilta löytyy lisäksi miljoonia työttömiä työhaluisia. Tästä huolimatta virkamiehet vapauttivat mm. rakennusalan työvoiman tuonnin EU-alueen ulkopuolelta“, Suokas täräyttää.

Vuokrafirmat keräävät reserviä, vaikkei töitä olisikaan

Riihimäellä puhuneen Suokkaan mukaan avoimista työpaikoista suurin osa on kuitenkin vuokrafirmoilla, jotka hakevat koko ajan työntekijöitä, vaikkei töitä olisikaan.

Provisiopalkkaisia humpuukihommia

Mainos

“Samoin puhelinmyyntiyhtiöillä on jatkuvasti provisiopalkkaisia humpuukihommia. Sen sijaan töitä, joiden palkalla tulisi toimeen, ei ole tarjolla. Uudenkaupungin autotehtaalle haettiin tuhatta työntekijää. Eri puolilta Suomea löytyi hakijoita moninkertainen määrä. Kyllä ihmiset ovat valmiita muuttamaankin työn perässä, jos työpaikka on sellainen, että sen varaan voi jotakin rakentaa. Sitä ei ole nollatyösopimus vuokrafirmaan.

Työpaikkoja vain on liian vähän

Suokkaan mukaan hallituksen idealingosta sinkoilee nyt uusia virityksiä työttömien kyykyttämiseksi.

“Joutavanpäiväisillä työnhakubyrokratioilla synnytetään työttömyysturvaan karensseja. Samalla luodaan mielikuvaa, että työttömyys johtuu pääasiallisesti ihmisistä itsestään. Ei siitä, että työpaikkoja on vain yksinkertaisesti liian vähän“, Suokas kiteyttää.

Lähde: Rakennusliitto

UUTISSUORA