Yhteistyötä ollaan Rakennusliiton Suokkaan mukaan vetämässä vessanpöntöstä alas.
Mainos

Rakennusliiton varapuheenjohtajan Kyösti Suokkaan mukaan työnantajien neuvottelijat ovat joutuneet postipojiksi, jotka kiikuttavat Elinkeinoelämän Keskusliiton terveisiä vastapuolelle.

Pallit otettu pois

“Työnantajapuolen kokeneilta neuvottelijoilta on otettu pallit pois. He ovat joutuneet postipoikina tuomaan Elinkeinoelämän Keskusliiton terveiset. Minkäänlaista neuvotteluvaraa ei ole ollut. Rakennusalle annettiin lakkovaroitus neuvottelujen jähmeyden takia”, Suokas lataa.

Suokas muistuttaa blogissaan, että rakennusalalla on alkamassa massiivinen, ehkä pitkäkin lakkotaistelu. “Ensimmäistä kertaa yli kolmeen vuosikymmeneen. Historian siipien havinaa”, Suokas innostuu

Talouden veturi uhkaa pysähtyä

Mainos

“Vauhtia ja vaarallisia tilanteita on ollut aikaisemminkin. Neuvottelijoilla on kuitenkin ollut tahtoa ja taitoa välttää lopullinen yhteentörmäys. Puolin ja toisin esityksiä on viilailtu ja lopulta saavutettu kompromissi, joka on ollut osapuolten hyväksyttävissä. Nyt tämä ei ole ollut mahdollista“, toteaa Suokas.

Kaikkien sähläysten äiti

“Syytä historialliseen työmarkkinakierrokseen ei ole vaikea löytää. Se on viime vuosien kaikkien sähläysten äiti, Juha Sipilän (kesk) hallituksen politiikka. Vanhaan kaskenpolttajan tyyliin rakenteita poltetaan tuhkaksi ja raunioihin istutetaan uusliberalistisia nauriita. Ryöstöviljelyn kiima on vallannut myös rakennustyönantajat”, Suokas ihmettelee.

Suokas muistuttaa, että Suomen rakennusalan työmarkkinajärjestöjen yhteistyö on ollut ihailun kohteena Eurooppaa myöten.

Harmaan talouden torjunnassa olemme edelläkävijöitä koko maailmassa. Työn tekemisen muotoja on virtaviivaistettu ja työehtosopimukset on kehitetty äärimmäisen yksinkertaisiksi, helpoiksi kaikkien käyttää ja ymmärtää,” Suokas kiteyttää.

Yhteistyö pöntöstä alas

Nyt yhteistyötä ollaan Suokkaan mukaan vetämässä vessanpöntöstä alas. Hallituksen esimerkkiä seuraten yritysjohtajat aikovat panna Rakennusliiton polvilleen tai jopa vetää oven läpi saranapuolelta.

Tappelussa ei periksi anneta

“Tämä ei tietenkään onnistu. Rakennusliittomme on tällä hetkellä maailman vahvin rakennusalan ammattijärjestö. Resurssimme ovat riittävät tämän ja tulevien vuosien tappeluihin. Missään vaiheessa emme tule antamaan periksi, emme tänä emmekä ensi vuonna. Asialliseen sopimiseen olemme toki valmiita niin kuin aina ennenkin”, Suokas uhoaa.

Rakennusalan uhkaamat lakkopäivät ovat 19., 20.,23. ja 24.4.2018 sekä 3.,4.,7. ja 8.5.2018. Lakko alkaa kunakin päivänä 00.00 ja päättyy 24.00.

Lue koko blogi tästä

Lähde: Rakennusliitto

UUTISSUORA