Mainos

Lounais-Suomen poliisilaitos toteutti yhdessä Keskusrikospoliisin kanssa iskun internetin anonyymissä Tor-verkossa toimivia huumausainemyyjiä vastaan. Operaatio suoritettiin Turussa ja Porissa viime viikolla.

Salaista tiedonhankintaa ja pakkokeinoja

Neljän päivän aikana otettiin kiinni yhteensä 16 epäiltyä, joista yhdeksän epäillään olevan Tor-verkossa huumausaineita myyvien nimimerkkien takana. Myyjät paljastettiin salaisen tiedonhankinnan ja salaisten pakkokeinojen avulla.

Iskun yhteydessä suoritettiin 15 kotietsintää ja takavarikoitiin noin 300 grammaa amfetamiinia ja 50 ekstaasitablettia. Lisäksi takavarikoitiin jonkin verran kannabista, MDMA:ta, LSD:tä ja huumausaineiksi luokiteltuja lääkeaineita sekä paljastettiin yksi kannabiskasvattamo.

Tor-verkon huumevalvonta jatkuu

Mainos

Epäillyt olivat suurelta osin poliisille entuudestaan tuttuja, mutta joukossa oli myös pari ensikertalaista. Yhden epäillyn osalta asiaa tutkitaan törkeänä huumausainerikoksena.

Poliisi jatkaa huumevalvontaa Tor-verkossa myös jatkossa. Huumausaineiden käyttäjät ja myyjät ovat siirtyneet yhä enemmän verkkoon, jossa kauppaa käydään hämmästyttävän avoimesti, mutta anonyymisti.

Lähde Poliisi

UUTISSUORA