Mies oli linnoittautunut asuntoonsa ja uhkaili käärmeellä myös poliiseja.
Mainos

Poliisi – Myrkkykäärmeet aiheuttivat ensihoidolle ja poliisille uhkaavan tilanteen Päijät-Hämeessä Heinolassa. Ensihoitoyksikkö oli saanut tehtävän sunnuntaina hieman ennen puolta yötä Heinolalaiseen kerrostaloasuntoon.

Uhkasi heittää myrkkykäärmeellä

Paikalla asunnossa oli mies, jolla on lemmikkinään useita myrkkykäärmeitä. Hän oli uhannut paikalle saapunutta ensihoitoyksikköä hallussaan olleella erittäin myrkyllisellä käärmeellä. Käärme oli ollut miehen käsissä ja hän oli uhannut heittää sen ensihoitajien päälle.

Liskomies linnoittautui asuntoonsa

Paikalle hälytettyjen poliisipartioiden kanssa tilanne jatkui samanlaisena. Mies oli linnoittautunut asuntoonsa ja uhkaili käärmeellä myös poliiseja. Poliisi keskusteli miehen kanssa puhelimen välityksellä. Viranomaistilanne kesti useita tunteja, mutta lopulta mies saatiin asunnosta ulos neuvottelemalla.

Kalkkarokäärme, kobra ja kyykäärmeitä

Mainos

Poliisin saaman selvityksen mukaan asunnossa oli useita myrkyllisiä käärmeitä. Tiedossa ei ollut olivatko käärmeet omissa terraarioissaan vai vapaana asunnossa. Turvallisuussyistä asunto eristettiin loppuyöksi ja maanantaina aamupäivällä paikalle tulleet käärmeiden asiantuntijat menivät asuntoon.

Käärmeitä oli asunnossa viisi ja ne olivat terraarioissa. Käärmeet on otettu toistaiseksi talteen. Alustavien tietojen mukaan kyseessä olleet käärmeet olivat kalkkarokäärme, kobra, puukyy sekä kaksi muuta kyykäärmettä, joiden lajimääritelmä ei ole tässä vaiheessa tiedossa. Asunnon haltija on otettu kiinni.

Asiaa tutkitaan Hämeen poliisissa laittomana uhkauksena ja virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena.

Lähde: Poliisi

UUTISSUORA