Huumeet oli tarkoitettu Suomessa edelleen levitettäväksi. Kuva: Poliisi
Mainos

Helsingin poliisi on takavarikoinut huumerikostutkinnan yhteydessä noin kolme kiloa vahvaa metamfetamiinia. Tutkinnan aikana on otettu kiinni ja vangittu kolme henkilöä.

Esitutkinnan mukaan Keravalla sijaitsevalle pysäköintialueelle oli viety lokakuussa 2017 henkilöauto, johon toimitettiin myöhemmin tilauksesta kolme kiloa metamfetamiinia. Ajoneuvon takaovi oli jätetty tarkoituksella lukitsematta. Poliisi otti kiinni tapahtumapaikalta henkilön, joka oli toimittanut huumausaineen ajoneuvoon. Lisäksi poliisi otti kiinni myöhemmin kaksi henkilöä, joiden oli määrä vastaanottaa huumausaine.

Huumeet oli tarkoitettu Suomessa levitettäväksi.

“Takavarikoidun metamfetamiinin arvo suhteutettuna katukaupassa myytävään metamfetamiinin pitoisuuteen olisi ollut noin 225 000–270 000 euroa”, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Nikonen Helsingin poliisilaitokselta.

Mainos

“Metamfetamiinin pitoisuus oli erittäin vahvaa. Metamfetamiini on voimakkaampaa kuin tavallinen amfetamiini ja aiheuttaa voimakkaasti psykologista riippuvuutta. Lisäksi vieroitusoireet saattavat olla paljon pahemmat kuin tavallisella amfetamiinilla”, Nikonen jatkaa.

Esitutkintapöytäkirjat siirtyvät syyttäjälle lähiaikoina.

Lähde: Poliisi

UUTISSUORA