Mainos

Videon tiedot

  • Paikka: Narinkkatori, Kamppi, Helsinki,
  • Aika: Lauantai 17.2.2018

Silminnäkijä kertoo

“Don’t Send Afghans Back -mielenosoituksessa mielenosoittajien oli tarkoitus vaatia Suomea lopettamaan kaikki pakkopalautukset Afganistaniin. Mielenosoituksessa muistettiin myös Kabulin viimeisimmässä pommi-iskussa menehtynyttä 118 uhria.

Vastamielenosoituksessa vajaa parikymmentä henkinen Suomen Kansa Ensin –porukka oli puolestaan vaatimassa laittomasti Suomessa oleskelevien lähettämistä takaisin kotimaahansa. Luonnollisesti siinä sivussa vaadittiin vähän muutakin.

Osansa tunteiden purkauksista saivat poliisi, Migri, hallitus, pääministeri Sipilä ja moni muu.

Poliisi kokeili salaista Älämölö-asetta?

Mainos

Poliisi oli organisoinut mielenosoittajat, ns. “Suvakit ja Rajakit”, kummatkin omille puolilleen Narinkkatoria. Päivän hiekkalaatikko oli siis sovinnolla jaettu osapuolten kesken.

Helsingin poliisilla oli kuitenkin vielä käyttämätön ässä hihassa, nimittäin huippusalainen “Älämölö” -ase. Älämölö on nähtävästi suunniteltu aiheuttamaan suunnatonta mielipahaa mielenosoittajien keskuudessa ja estämään sivullisten saavan selkoa mielenosoitusten tarkoitusperistä.

Tehoaa myös vihapuheeseen

Älämölö torjuu armotomasti myös kaikenlaista vihapuhetta. Se sekoittaa kaikkien puhujien puheet niin, että mielenosoituksissa mahdollinen vihapuhe puuroutuu ulkopuolisen korvissa kivapuheeksi.

Aivan aukoton poliisin käyttämä Älämölö -ase ei ole. Se on omiaan provosoimaan mielenosoitusten osapuolia aggressioon, kun sanan säilällä ei pääse enää sivaltamaan.

Siviilit uhreina

Vaikka Älämölön tarkoituksena oli mielenosoittajien mielten totaalinen pahoittaminen, pirullisen Älämölön suurimmiksi kärsijöiksi joutuivat viattomat ohikulkijat, sillä harva kaupunkilainen nauttii täydellisestä kakofoniasta.

Väänä volume nappulaa ja KUUNTELE “ÄLÄMÖLÖ”-aseen käyttöä 

Jos poliisin Älämölön käyttöä ei lasketa, mielenosoitukset sujuivat rauhanomaisissa merkeissä.

Lähde: Silminnäkijän mietteitä

UUTISSUORA