Postinkulussa on ollut ongelmia keväästä 2014 lähtien, jotka ovat jatkuneet edelleen.
Mainos

Posti väitti eilen tiedotteessaan, että eilinen sanomalehdenjakelun lakko viivästyttää postin kulkua pääkaupunkiseudun perusjakelussa. Väite ei pidä paikkaansa. Lakolla ei ollut mitään tekemistä normaalin postinkulun kanssa. 

Postikustilla ongelmia

Häiriöt päiväjakelussa perustuvat aliresurssointiin, puutteelliseen perehdyttämiseen ja tiistain supistettuun jakeluun. Postinkulussa on ollut ongelmia keväästä 2014 lähtien, jotka ovat jatkuneet edelleen.

Posti vähättelee lisäksi työehtoshoppailunsa vaikutuksia sanomalehdenjakajien palkkaan. Yksistään sanomalehdenjakajien yötyökorotus putoaa 24 % työehtosopimuksen vaihtumisen vuoksi. Palkanalennus koskee 2 300 pienituloista jakajaa, jotka ansaitsevat keskimäärin 1000–1300 euroa kuukaudessa.

Postin toiminta on härskiä

Mainos

Valtionyhtiö Postin toiminta on äärimmäisen härskiä. Sopimuskikkailulla luodaan lisää työssä käyviä köyhiä, jotka joutuvat paikkaamaan toimeentuloaan sosiaaliturvalla. Tämä ei voi olla kenenkään etu.

Lakko on laillinen 

Pääkaupunkiseudun Sanomalehdenjakajien lakko oli laillinen. Sanomalehdenjakajat ovat Posti Palvelut Oy:n työntekijöitä, joka on järjestäytynyt Medialiittoon. PAUta ei sido heidän osaltaan työrauha.

Lähde: Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ry

UUTISSUORA