Sovittelu on jumiutunut viikonlopputyötä koskevaan riitaan.
Mainos

Ammattiliitto Pro jätti tänään 11. maaliskuuta 2018 valtakunnansovittelija Minna Helteelle ja työnantajaliitoille useita rahoitusalan lakkovaroituksia. Pron ja työnantajaliitto Paltan sopimusneuvottelut ovat täysin lukossa, koska työnantajat pitävät kiinni viikonlopputyötä koskevasta tavoitteestaan eli määräämisoikeudesta.

Aikataulu

Jos lakonuhkien sovittelu ei tuota tulosta, rahoitusalan lakot toteutuvat seuraavasti:

  • OP Ryhmä 26.–29.3.
  • Danske Bank ja muu rahoitusala (esimerkiksi säästöpankit, POP Pankit ja liikepankit) 9.–12.4.
  • Lisäksi Ammattiliitto Nousu on jättänyt työtaisteluvaroituksen Nordeaan ajalle 3.-6.4.

Pro on neuvotellut Paltan kanssa lähes puoli vuotta uutta rahoitusalan työehtosopimusta. Samaan aikaan on käyty Danske Bankin yrityskohtaisen työehtosopimuksen neuvotteluja.

Viikonlopputyö riidan aiheena

Mainos

Pron tavoite on saada alalle samanlaiset palkankorotukset kuin muut sopineet alat ovat tähän mennessä saaneet. Lisäksi Pro on valmis sopimaan, että alan viikonlopputyö sovitaan paikallisesti kunkin työpaikan ja henkilöstön tarpeiden mukaan. Sovittelu on jumiutunut nimenomaan viikonlopputyötä koskevaan riitaan.

Lisää lakkoja?

Pro valmistelee rahoitusalan tueksi muiden sopimusalojensa tukitoimenpiteitä. Monialaliittona Prolla on työehtosopimukset rahoitusalan lisäksi teollisuudessa, palvelualoilla sekä ict- ja viestintäaloilla, yhteensä 60 sopimusta.

Pron muiden alojen tukitoimenpiteistä ilmoitetaan työmarkkinakäytännön mukaan eli neljä päivää ennen niiden alkamista.

Lähde: Ammattiliitto Pro

UUTISSUORA