"Työpaikkoja ei synny työttömiä rankaisemalla, vaan toimilla jotka sekä tukevat että velvoittavat yrityksiä luomaan uusia työpaikkoja,," PAMin puheenjohtaja Ann Selin toteaa KUVA PAM
Mainos

Palvelualojen ammattiliitto PAMin puheenjohtaja Ann Selin vaatii, että maan hallitus kumoaa aktiivimalliksi nimetyt, työttömyysturvalakiin tehdyt uudistukset. Selin pitää hallituksen ajamia toimenpiteitä kohtuuttomina ja toteaa niiden johtavan työttömien ihmisten jo ennestään hauraan aseman heikkenemiseen.

Päätös lisää eriarvoisuutta 

Selin näkee, ettei työttömien asemaa paranneta sillä, että heitä uhataan minimitoimeentulon leikkaamisella.

“Aktiivinen työnhaku ja ihmisten työllistyminen turvataan paremmin ohjauksella ja tukemisella kuin työttömien toimeentulon heikentämisellä ja epäinhimillisellä kohtelulla“, Selin huomauttaa.

Vain Suomessa – Rankaistaan syytöntä

Mainos

Työpaikkoja ei synny työttömiä rankaisemalla, vaan toimilla jotka sekä tukevat että velvoittavat yrityksiä luomaan uusia työpaikkoja, hän toteaa.

Selinin mielestä työttömien aseman heikentäminen kasvattaa väistämättä eriarvoisuutta Suomessa.

“Emme voi olettaa, että työttömyyden sattuessa kohdalle, myös koko muu elämä on laitettava uusiksi aktiivimallin edellyttämillä tavoilla. Inhimillisyys ja ihmisyys on otettava lainsäädäntötyössä huomioon, Selin vetoaa.

Epäoikeudenmukainen ja ihmiset eriarvoiseen asemaan laittava työttömyysturvan aktiivimalli on Selinin mielestä kumottava mahdollisimman nopeasti.

Hallitus on kuuro ja sokea

Maan hallitus on täysin kuuro ja sokea, jos se ei ota huomioon saamaansa palautetta. Hallituksen soisi viimeistään nyt ymmärtävän, että jo lähes 130 000 kansalaisaloitteen allekirjoittanutta ja koko SAK:lainen ay-liike tietävät, ettei aktiivimalli ole oikea toimenpide, jos tavoitteena todella on työllisyyden parantaminen, sanoo Selin.

Lähde: Palvelualojen ammattiliitto PAM ry

UUTISSUORA