Yhden epäillyn hallusta löytyi mm. useita arvokelloja esim. Rolexeja sekä yli 600 gramman painosta kultakoruja. Kuva: Kuvituskuva ei liity tapahtumiin
Mainos
Länsi-Uudenmaan poliisilaitos tiedottaa Facebook -sivuillaan, että Itä-Espoon ja Helsingin asuntomurroissa tapahtui kiinniottoja Espoossa ja Barcelonassa

Länsi-Uudenmaan poliisi otti tarkkailu-/valvontaoperaatiossa Pohjois-Tapiolassa lauantai-iltana 24.2.2018 kiinni kaksi albaanialaista miestä. Miesten hallusta löytyi murtoväline sekä mm. vanha suomalainen 20 markan seteli, jonka epäillään anastetun asuntomurrolta. Miehet vangittiin Espoon käräjäoikeudessa 28.2.2018 asuntomurroista epäiltyinä.

Rikoskumppani oli jo lentokoneessa

Miesten oletetusta rikoskumppanista saatiin selvyyttä maanantaina iltapäivällä 26.2.2018, jolloin henkilön todettiin olevan jo lentokoneessa ja matkalla Suomesta Barcelonaan, Espanjaan.

Yli puoli kiloa kultakoruja

Onnistuneen ja ripeän kansainvälisen viranomaisyhteistyön (PTR, KRP ja Europol) avulla Espanjan oikeusviranomaiset ottivat miehen tarkasteluun lentokentällä. Hänen hallustaan löytyi mm. useita arvokelloja esim. Rolexeja sekä yli 600 gramman painosta kultakoruja. On epäiltävissä, että Espanjassa löytynyt omaisuus olisi anastettu pääasiassa Espoon ja Helsingin asuntomurroilta. Mies on vangittu poissaolevana ja hänen luovuttamistaan Suomeen valmistellaan.

Murrot asuttuihin asuntoihin

Mainos

Rikossarjaan kuuluu tämän hetkisen esitutkinnan mukaan ainakin 17 asuttuihin asuntoihin kohdistunutta törkeää varkautta, joista 8 kpl on tapahtunut Espoossa (Pohjois-Tapiolassa, Laajalahdessa ja Friisinmäessä) ja 9 kpl Helsingissä (Vartiokylässä, Mellunmäessä ja Vesalassa). Länsi-Uudenmaan poliisilaitos tiedotti tästä Itä-Espooseen kohdistuneesta asuntomurtosarjasta 20.2.2018.

Tutkintavastuu Espoossa

Rikossarjaa on helmikuun alusta lukien tutkittu tiiviissä yhteistyössä Länsi-Uudenmaan ja Helsingin poliisilaitoksien kesken. Rikossarjan tutkintavastuu on Espoon poliisissa, koska epäiltyjen kiinniottaminen tapahtui Espoossa.

Lähde: Länsi-Uudenmaan poliisilaitos, Facebook

UUTISSUORA