Tämän hetkisten tietojen mukaan asianomistajia on yhteensä kuusi ja kahden nuoren osalta selvitys on vielä kesken.
Mainos

Joensuun poliisi on käynnistänyt 22.3.2018 esitutkinnan rikoskokonaisuudessa, jossa epäillään useiden nuorten joutuneen seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi.

Törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö

Rikosnimikkeinä kokonaisuudessa ovat törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, viisi lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä sekä yksi sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapito. Lisäksi kahden asianomistajan kohdalta selvitetään, onko heidän osaltaan kyse rikoksesta.

Uhreja ainakin kuusi

Tämän hetkisten tietojen mukaan asianomistajia on yhteensä kuusi ja kahden nuoren osalta selvitys on vielä kesken. Kaikki asianomistajat ovat vuonna 2005 syntyneitä ja he ovat kavereita keskenään. Poliisi on ollut yhteydessä myös nuorten vanhempiin tapausten osalta. Epäiltyjen rikosten ovat ajoittuneet vuosien 2015 – 2018 välille.

Mainos

Poliisi on kuulustellut kaikki poliisin tiedossa olevat asianomistajat, mutta mikäli joku asiaan liittyvä nuori ei ole keskustellut asiasta poliisin kanssa, häntä pyydetään ottamaan yhteyttä asiaa hoitavaan rikostutkijaan numeroon 029 545 6318.

50-vuotias joensuulaismies vangittu

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on vanginnut 26.3.2018 rikoksesta epäillyn 50-vuotiaan joensuulaisen miehen todennäköisin syin epäiltynä yllä mainituista rikoksista ja vangitsemista on jatkettu käräjäoikeudessa 9.4.2018. Yksi asianomistajista kuuluu rikoksesta epäillyn lähipiiriin.

Poliisi jatkaa esitutkintaa kokonaisuuden osalta. Poliisi ei tässä vaiheessa voi kommentoida kuulustelujen sisällöstä tai muista yksityiskohdista tämän enempää.

Lähde: Poliisi

UUTISSUORA