18 vuotta täyttäneistä suomalaisista 8 prosentilla on tällä hetkellä maksuhäiriömerkintöjä.
Mainos

Kuluttajille on tammi-syyskuussa kertynyt noin 1,3 miljoonaa uutta maksuhäiriömerkintää eli noin 16 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Sen sijaan maksuhäiriöisten henkilöiden kokonaismäärän kasvu on tasaantunut. Suomen Asiakastieto Oy:n rekisterissä on nyt 374 200 henkilöä.

Maksukysy varmistetaan tarkemmin

”Luotonhakijoiden maksukyky varmistetaan entistä tarkemmin, mikä osaltaan on ainakin hidastanut maksuhäiriöisten henkilöiden määrän kasvua. Monet luotonmyöntäjät käyttävät jo päätösten osana ns. positiivista tietoa, joka varoittaa kasvaneesta riskistä jo ennen varsinaisia maksuhäiriömerkintöjä. Tieto auttaa ehkäisemään ylivelkaantumista ja herättää luotonhakijankin ajoissa pohtimaan tilannettaan tarkemmin”, toteaa liiketoimintajohtaja Jouni Muhonen Asiakastiedosta.

”Tämä tieto pitäisi mahdollisimman pian saada kerättyä kaikilta luotonmyöntäjiltä ja myös tarjota kaikkien kuluttajaluottopäätösten osaksi”, hän jatkaa.

Määrä lipoo kymmentä prosenttia

Mainos

18 vuotta täyttäneistä suomalaisista 8 prosentilla on tällä hetkellä maksuhäiriömerkintöjä. Alueelliset erot ovat kuitenkin jopa yllättävän suuria. Suhteellisesti eniten maksuhäiriöisiä henkilöitä on tällä hetkellä Päijät-Hämeessä (9,3 %), seuraavaksi eniten Uudellamaalla (8,8 %) ja Lapissa (8,5 %). Vastaavasti Ahvenanmaalla (4,7 %) ja Pohjanmaalla (5,8%) maksuhäiriöisten henkilöiden osuus on pienin.

Lähde: Suomen Asiakastieto

UUTISSUORA