Peli kovenee - Ketkä pelkäävät paljastumista?
Mainos

Iltalehti uutisoi 8.11.2017 räväyttävällä otsikolla: Aarniolle lähetetyistä kirjeistä löytyi jälkiä amfetamiinista. Vantaan vankilasta asiaa ei virallisesti kommentoitu millään tavalla. Ei edes Iltalehden toimittajalle.

“Luotettava sisäpiiri” asialla

Iltalehden toimittaja oli ilmeisesti saanut “luotettavan” vihjeen virkamieskoneiston “luotettavasta sisäpiiristä“, koska Iltalehti julkaisi artikkelin ilman lihaa luiden ympärillä. Iltalehden kohua herättäneeseen uutisointiin tarttuivat myös muut valtamediat.

Kuka antoi vihjeen ja mikä oli sen tarkoitus?

Poliisin tutkinnassa selvisi seuraavaa: Vantaan vankilan pysäyttämät ja Itä-Uudenmaan poliisille luovuttamat Jari Aarniolle osoitetut kirjeet eivät sisältäneet huumausaineita.

Varoitus kirjeiden lähettäjälle ja Aarniolle?

Mainos

Rikosteknisen laboratorion kirjeisiin kohdistamien huumausainetestien tulokset olivat negatiiviset. Jutussa ei tutkimustulosten saamisen jälkeen ole enää syytä epäillä tapahtuneen rikosta. Jutun tutkinta lopetetaan ja poliisi palauttaa kirjeet Vantaan vankilaan, josta ne toimitetaan edelleen Jari Aarniolle.

Peli kovenee – Ketkä pelkäävät paljastumista?

Kirjeet oli lähettänyt Virossa ja Baltiassa toimiva lakimies-kirjailija Juhani Tamminen poliisin antamassa mustassa salauskuoressa, joka puolestaan oli lakitoimiston kuoren sisällä. Kirjeet Tamminen postitti Tallinnasta.

“Haluaako joku nyt varoittaa minua, että olen tutkimuksissani liian pitkällä? Kovaksi tämä peli kuitenkin näyttää menevän”,  pohti Tamminen Iltalehden artikkelissa.

Lähde: Poliisi, Iltalehti

UUTISSUORA