Kansanedustajan sopeutumiseläkettä nostavan Suvi Lindénin matkaseura kuoli hämärissä olosuhteissa.
Mainos

Suomen ja Ugandan poliisiviranomaiset ovat alkaneet vaihtaa tietoa liittyen Ugandan pääkaupungissa Kampalassa viime viikolla Pearl of Africa Hotellissa kuolleen Tuomo Teräsvuoren (42) kohtaloon.

Hämärät olosuhteet

Kansanedustajan sopeutumiseläkettä nostava Suvi Lindén oli tiettävästi liikkeellä Teräsvuoren kanssa. Matkan tarkoitus ei ole julkisuudessa selvillä, mutta heillä oli ilmeiseti tarkoitus tavata Ugandan tiedustelupalvelun johtaja Eversti (evp.) Frank (Fred) Kaka Bagyenda.

Tuomo Teräsvuori kirjautui sisään Pearl of Africa hotelliin 5. helmikuuta noin kello 17:00. Illan tapahtumien kulku ei ole yleisessä tiedossa. Teräsvuori oli palannut hotellille noin kello 3:00 aamuyöllä, hänen naisystävänä esiintyneen ugandalaisen Nankya Faridahin ja joidenkin aseistautuneiden henkilöiden seurassa. Nainen oli poistunut Teräsvuoren hotellihuoneesta noin klo 4:00.

Mainos

Faridah palasi hotellille seitsemän aikaan aamulla ja puolen tunnin kuluttua Faridah ilmoitti hotellin johdolle, että hänen miesystävänsä on kuollut.

Kuoleman syyn selvittäminen

Tietojen vaihto liittyy kuolemansyyn selvittämiseen. Kuolemansyyn selvittämistä koskevat tiedot ovat lain mukaan salassa pidettäviä.

Keskusrikospoliisi vastaanotti Ugandasta tulleen oikeusapupyynnön perjantaina 16. helmikuuta iltapäivällä ja välitti pyynnön eteenpäin Itä-Uudenmaan poliisilaitokselle.

Toimivalta tutkinnassa on Ugandan viranomaisilla, mutta tapauksen luonteen vuoksi Suomen poliisiviranomaiset seuraavat tilanteen kehittymistä tarkasti.

Lähde: Edge, KRP

UUTISSUORA