Ilmoittajat ovat epäilleet, että asialla on henkilö, joka ei pidä koirista ja motiivina voisi olla lumesta esiin tulleet koiran jätökset. Kuva: Kuvituskuva
Mainos

Koiranomistajat ovat viime päivinä olleet huolissaan maastosta löytyneistä nakinpalasista, joiden sisältä on löytynyt ongenkoukku. Aihe on herättänyt laajalti keskustelua sosiaalisessa mediassa ja tiedotusvälineissä. Ilmoittajat ovat epäilleet, että asialla on henkilö, joka ei pidä koirista ja motiivina voisi olla lumesta esiin tulleet koiran jätökset.

Joku ei pidä koirista

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on tähän mennessä saanut asiasta kolme rikosilmoitusta, joista kaksi on tapahtunut Kirkkonummella ja yksi Raaseporissa. Poliisi muistuttaa, että kyseessä on eläinsuojelurikos, josta voi saada sakkorangaistuksen tai enimmillään kaksi vuotta vankeutta.

Motiivina koiran uloste?

Poliisin mielestä syytä paniikkiin ei ole. Koiran kanssa ulkoilusta selviää hyvin noudattamalla normaalia huolellisuutta ja tarkkaavaisuutta. Mikäli syöttejä havaitsee, ne on syytä kerätä pois koirien ja lasten ulottuvilta. Jos mahdollista, niin koskematta suoraan syöttiin, esim. muovipussin avulla.

Mainos

Poliisi tutkii asiaa ja toivoo mahdolliseen tekijään liittyviä havaintoja puhelimitse 0295 413 031 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.espoo@poliisi.fi

Lähde: Poliisi

UUTISSUORA