Beijing CIty Contemporary Dance Company Zodiack, Kuva: Johanna Rissanen
Mainos

Torstaina 15. helmikuuta 2018 Helsingissä vietetään Kiinalaista uuttavuotta jo kahdennettatoista kertaa. Päätapahtumapaikkana on viime vuosien tapaan Keskuskatu, mutta nyt tapahtuma laajenee ensimmäistä kertaa myös Rautatientorin Jääpuistoon. Ohjelmassa on muun muassa kungfu-tähti Jackie Chanin perustaman kiinalaisiin kamppailulajeihin erikoistuneen Long Yun Kungfu -ryhmän esityksiä.

Helsingin ja Pekingin kaupunkien yhdessä isännöimässä ulkoilmatapahtumassa juhlitaan kukon vuoden päättymistä ja koiran vuoden alkua. Keskuskadun lavalla nähdään Pekingistä saapuvien taiteilijaryhmien esityksiä sekä värikkäitä leijona- ja lohikäärmetansseja. Kiinalaiset markkinat ja ruokatori ovat olennainen osa juhlintaa. Tapahtumassa voi myös seurata Pekingin uudenvuoden juhlallisuuksia suorana lähetyksenä. Juhla huipentuu ilotulitukseen Töölönlahdella.

Kaksitoista eläinhahmoa jääveistoksina

Helsingin uudenvuoden tapahtuman kahdennentoista juhlavuoden kunniaksi Keskuskadulle ja Jääpuistoon syntyy kaksitoista jääveistosta, jotka edustavat kiinalaisen eläinradan kahtatoista eläinhahmoa.

Kiinalainen uusivuosi levittäytyy Jääpuistoon

Mainos

Punaiset lyhdyt ja herkulliset tuoksut löytyvät nyt ensimmäistä kertaa myös Rautatientorilta. Jäällä nähdään Helsingin Taitoluisteluklubin MiniMints-ryhmän Viekkaat vorot varkaissa -esityksiä ja lohikäärmekin pistäytyy jäällä. Yleisöllä on mahdollisuus maksuttomaan luisteluopetukseen ja vapaaseen luisteluun.

Jackie Chanin perustama Long Yun kungfu-ryhmä Kiinasta

Tapahtuman odotetuin esiintyjäryhmä on kiinalaisiin kamppailulajeihin erikoistunut Long Yun Kungfu. Se on maailman tunnetuimman kungfu-tähden, Jackie Chanin, perustama kiinalaisiin kamppailulajeihin erikoistunut ryhmä. Siihen on valittu nuoria lahjakkuuksia eri puolilta Kiinaa. Visuaalisuudestaan ja luovuudestaan tunnettu ryhmä on esiintynyt lukuisissa elokuvissa ja TV-ohjelmissa sekä kiertänyt ihastuttamassa yleisöä ympäri maailman Muista Keskuskadun lavalla nähtävistä kiinalaisista esityksistä vastaavat Beijing City Contemporary Dance Company ja Pekingin perinneorkesteri.

 

Helsinki CNY 2017 Kuva: Mika Ruusunen

OHJELMA 15.2.2018

Keskuskatu

 • 15.30 Kulkue Narinkkatorilta Keskuskadulle
 • 16.00 Beijing City Contemporary Dance Company: Riemukkaat lyhdyt, Long Yun Kungfu: Virtaava vesi, Lohikäärmetanssi
 • 16.45 Pekingin perinneorkesteri: Keväisen joen kuutamo, Beijing City Contemporary Dance Company: Xiang he ge, Leijonatanssi, Long Yun Kungfu: Bruce Lee, Pekingin perinneorkesteri: Sheng-soolo
 • 17.40 Long Yun Kungfu: Taiji, Leijonatanssi
 • 18.00 Vuosi vaihtuu!
 • 20.20 Ilotulitus Töölönlahdella

Jääpuisto

 • 16.00 MiniMints: Viekkaat vorot varkaissa, Luistele mun kaa!, Vapaata luistelua
 • 17.15 MiniMints: Viekkaat vorot varkaissa, Luistele mun kaa!, Vapaata luistelua
 • 17.45 Lohikäärme On Ice
 • 18.00 Vuosi vaihtuu
 • 18.30 Luistele mun kaa!, Vapaata luistelua
 • 19.30 Skate Balance

Vapaa pääsy

Lähde: Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

UUTISSUORA