Poliittista valtaa käyttävät valitsevat vain omiaan.
Mainos

Rakennusliiton varapuheenjohtaja, varatuomari Kyösti Suokas arvostelee voimakkaasti Keskustaa siitä, että se pyyhkii ”perustus- ja työlaeilla takapuolta” maakuntauudistusta rakennettaessa.

Hyvä veli -verkosto määrää

Suokkaan mukaan varsinkin maakuntahallinnon virkamiesten palkkausperusteissa tulee olemaan ”ratkaisevaa vain puoluesidonnaisuus”.

“Maakuntahallinnosta veronmaksajille kuoriutuu ruokittavaksi uusi, pohjattomalla ruokahalulla varustettu keskustalainen käenpoika. Sääntelyn purkamisen keskeiseksi tavoitteekseen julistanut hallitus rakentaa ennen näkemättömän byrokratian. Messuhallillisen turhia maakuntahallinnon politrukkeja ja virkamiehiä“, Suokas lataa.

Hölmölässä oman edun tavoittelu ratkaisee

Mainos

Suokkaan mukaan maakuntahallintojen poliittiset voimasuhteet tiedetään jo ennen vaaleja ja tältä pohjalta valitaan virkamiehet. -Poliittista valtaa käyttävät valitsevat vain omiaan.

Uuvatit häviää poliittiselta kartalta

“Hätä maakuntahallinnon toteuttamisessa on ymmärrettävä. Rakenne on saatava betonoitua ja virkamiehet valittua ennen kevään 2019 eduskuntavaaleja. Seuraavaan hallitusohjelmaan tekele tuskin mahtuisi. Hallituksen äänettömät yhtiömiehet Siniset katoavat poliittiselta kartalta. Uusilla hallituspuolueilla voi olla jopa periaatteita”, Suokas selventää näkemystään.

Lue Suokkaan koko blogi tästä

Lähde: Rakennusliitto

UUTISSUORA