Poliisi jakoi valottomille pyöräilijöille satakunta valoa.
Mainos

Helsingin poliisi valvoi 25.9.–1.10.2017 tehostetusti polkupyöräilijöitä. Erityisenä valvonnan kohteena oli pyöräilijöiden valaistus.

Tieliikennelaki velvoittaa käyttämään valoa jokaisessa ajoneuvossa, kun sitä kuljetetaan tiellä pimeän tai hämärän aikaan. Poliisi antoi valottomille pyöräilijöille 282 kirjallista huomautusta ja 52 suullista huomautusta. Lisäksi poliisi jakoi valottomille pyöräilijöille satakunta valoa.

Yhtään pyöräilijää ei sakotettu lain rikkomisesta 

“Rikkomuksista on mahdollista määrätä 40 euron rikesakko. Tällä kertaa ketään ei sakotettu, vaan poliisi halusi muistuttaa valojen tärkeydestä huomautuksin ja lamppuja jakamalla. Pyöräilijät ilahtuivat saadessaan valon ja olivat erityisen tyytyväisiä saadessaan sakon tai rikesakon sijaan huomautuksen”, sanoo komisario Pasi Tuominen Helsingin poliisilaitokselta.

Mainos

Poliisi valvoo pyöräilijöitä tehovalvontaviikon jälkeen muun partioinnin ohessa, ja esimerkiksi valottomuuteen puututaan erityisen tarkasti vuoden pimeimpänä aikana.

“Vaikka pyöräilijöiden valojen käyttö onkin lisääntymään päin, pimeän tai hämärän aikana kaupungilla liikkuu edelleen runsaasti valottomia pyöräilijöitä. Valo on tärkeä sekä pyöräilijän itsensä että muiden tielläliikkujien turvallisuuden takia. Pyöräilijän tilannenopeus voi olla niin suuri, ettei häntä havaita eikä häneen ehditä reagoida, jos hänellä ei ole riittävää valaistusta”, Tuominen opastaa.

Lähde: Poliisi

UUTISSUORA