Espoon kaupunki aikoo haitata paikallisten yrittäjien toimintaa muuttamalla pysäköinnin maksulliseksi.
Mainos

Espoon kaupungin tekninen lautakunta käsittelee kokouksessaan 31. toukokuuta esitystä pysäköinnin muuttamisesta maksulliseksi Tapiolassa, Leppävaarassa ja Matinkylässä.

Espoon poliitikot kiittävät äänestäjiä

Kaupunginhallitus päätti tammikuussa 2017, että maksullista pysäköintiä voidaan kokeilla kahdella tai kolmella alueella Espoossa. Kokeilualueiksi esitetään Tapiolaa, Leppävaaraa ja Matinkylää, missä pysäköinti muuttuisi maksulliseksi lokakuussa. Kokeilun aikana maksullisuus voitaisiin laajentaa myös Espoon keskukseen. Espoon yleisillä alueilla ei tällä hetkellä ole lainkaan maksullista pysäköintiä.

Pysäköintimaksut olisivat esityksen mukaan yhdestä kolmeen euroa tunnilta pysäköintipaikan sijainnista riippuen. Pysäköinti olisi maksullista arkisin klo 8–20 ja lauantaisin klo 8–18.

Espoossa ei ole keskusta-alueita – Vain lähiöiden ostareita

Mainos

”Maksullisella pysäköinnillä tavoitellaan kadunvarsipaikkojen tehokasta käyttöä keskusta-alueilla, missä paikat on tarkoitettu ensisijaisesti lyhytaikaiseen asiointi- ja vieraspysäköintiin”, kertoo liikenteenhallintapäällikkö Johanna Nyberg.

Maksullisuuden piirissä olisi Leppävaarassa noin 520, Tapiolassa 170 ja Matinkylässä 200 paikkaa.

Asukkaiden rahastaminen ja kyttääminen tehostuu

Pysäköintituloja Espoolle voisi kokeilualueilta kertyä noin 2,1–2,5 miljoonaa euroa vuodessa. Mobiilimaksaminen mahdollistaa myös pysäköinnin tehokkaan valvonnan, kun kaikki pysäköintitiedot ovat digitaalisessa muodossa.
Lähde: Espoon kaupunki
UUTISSUORA