Poliisi on myös havainnut nuorten saavan myös muita huumausaineita samoilta henkilöiltä, joilta he ostavat kannabista.
Mainos

Espoon poliisiaseman A-ryhmä on selvittänyt laajan kesällä ja syksyllä Espoossa toimineen marihuanan myyntiverkoston. Tutkinta lähti liikkeelle elokuun lopussa poliisipartion puututtua Leppävaarassa epäiltyyn huumausaineen käyttörikokseen partion tavattua kaksi marihuanaa polttanutta nuorta. Asian esitutkinta on valmistunut, ja juttu on siirtynyt syyteharkintaan. Marihuanaa oli välitetty satoja grammoja kymmenille alaikäisille sekä nuorille aikuisille Espoon alueella. Jutun päätekijät olivat itse 16- ja 18-vuotiaita.

Kahdeksan kiloa marihuanaa

Tutkittaessa tätä marihuanan välitystä alaikäisille, paljastui lisäksi joukko muita marihuanan hallussapitoon, myyntiin ja välittämiseen liittyviä rikoksia. Esitutkinnan aikana yksi henkilö on ollut vangittuna ja neljä henkilöä pidätettynä. Lisäksi kuulusteluja varten kiinniotettuna on ollut useita henkilöitä. Juttukokonaisuudessa on pidetty hallussa, myyty ja välitetty yhteensä lähes kahdeksan kiloa marihuanaa.

Huumekauppaa yläasteella

Poliisille tulee runsaasti ilmoituksia ja vihjeitä tapauksista, joissa jopa yläkouluikäiset nuoret ovat tekemisissä kannabiksen tai muiden huumausaineiden kanssa. Nuoret rahoittavat omaa käyttöään myymällä huumausaineita edelleen.

Myös muita huumausaineita

Mainos

Poliisi on havainnut, että nuoret ovat edellä kuvatun toiminnan kautta vaarassa ajautua sosiaalisiin ja taloudellisiin ongelmiin. Tällaisia ovat mm. valehteleminen vanhemmille omasta ajankäytöstä ja kaveripiiristä sekä jatkuva rahan tarve ja sen aiheuttama muu rikollisuus.

Velkaantuminen aiheuttaa väkivallan riskin kasvua tai palvelusten tekemistä velan perijöille. Poliisi on myös havainnut nuorten saavan myös muita huumausaineita samoilta henkilöiltä, joilta he ostavat kannabista. Myös rikosoikeuden kannalta huumausaineiden myyminen ja välittäminen alaikäisille on erityisen tuomittavaa.

Lähde: Poliisi

UUTISSUORA