Älykkäiden urheilukellojen myynti yli tuplaantui viime vuoden joulusesonkina edellisvuoteen verrattuna.
Mainos

Suomalaiset mittaavat itseään enemmän kuin koskaan: sykettä mitataan kuulokkeilla suo-raan korvasta, älyvaaka mittaa kehon koostumuksen ja erilaiset rannekkeet ja kellot mit-taavat muun muassa askeleita, kannustaen liikkumaan. Erityisesti älykkäät urheilukellot ovat hyvin kysyttyjä: niiden myynti yli tuplaantui viime vuoden joulusesonkina edellis-vuoteen verrattuna.

Ihmisten kiinnostus hyvinvoinnin ja urheilusuoritusten mittaamiseen näkyy erilaisten älyk-käiden laitteiden myynnin kasvussa. Tämä trendi on jatkunut jo parin vuoden ajan.

“Tällä hetkellä kysytyin ja kuumin juttu on älykkäät urheilukellot. Niiden myynti yli tuplaantui viime joulusesonkina edellisvuoteen verrattuna”, kertoo Gigantin tuotepäällikkö Mikko Pesonen.

Menossa mittaamisbuumi

Mainos

Pesosen mukaan älykkäät urheilukellot ovat suosittuja, koska niissä yhdistyy sekä älykellon että urheilukellon tai aktiivisuusrannekkeen ominaisuudet.

“Se mittaa urheilukellon tavoin sykettä ja matkaa, ja äly tarkoittaa tässä sitä, että kellosta näkee esimerkiksi kuka soittaa ja tekstiviestit. Näin käyttäjällä on sekä äly- että urheilu-kellon ominaisuudet yhdessä ja samassa laitteessa”, Pesonen opastaa.

“Mittaamisbuumi alkoi noin kaksi vuotta sitten, kun aktiivisuusrannekkeet valloittivat mark-kinat. Perusaktiivisuusrannekkeita menee edelleen jonkin verran. Viime vuonna markkinoille tuli myös esimerkiksi Applen älykello, joka aiheutti piikin koko tuotekategorian kysyn-nässä”, jatkaa Pesonen.

Syke korvista ja kehonkoostumus vaa’alta tai rannekkeesta

Uusimmat älylaitteet kertovat meille tietoa muun muassa sykkeestä urheillessa ja kehon koostumuksesta. Urheilusuoristusta voi nyt parantaa ja treenejä optimoida rannelaitteiden lisäksi kuulokkeilla.

“Viime syksynä markkinoille tuli Jabran langattomat kuulokkeet, jonka sykemittari mittaa sydämen sykkeen suoraan korvasta. Kuulokkeiden valmennusohjelma antaa äänimerkin korvanappiin sykkeen perusteella, kun juoksijan pitää kiristää tai hidastaa vauhtia. Näin kuntoilija voi treenata omalla rasvanpolton sykealueella”, Gigantin tuotepäällikkö Sami Kinnunen havainnollistaa.

Apua painon hallintaan

“Uusin tulokas ranneketuotteisiin on TomTomin fitness-ranneke, jolla aktiivisuusrannek-keiden ominaisuuksien lisäksi pystyy mittaamaan kädestä rasvan ja lihasmassan suhteen kropassa. Uusimmat älyvaa’at mittaavat painon lisäksi painoindeksiä, sekä kehon rasva-, luu- ja lihasmassaa”, Pesonen luettelee.

Mutta mikä mittaava laite on hyvä valita hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi?

“Painonpudottajalle aktiivisuusranneke on hyvä ensiaskel. Tavoitteellista liikkujaa kannustaa parhaiten sykettä mittaavat laitteet, joko kuulokkeet tai älykäs urheilukello. Esimerkiksi älykellon valinnassa kannattaa ottaa huomioon sen istuvuus, muotoilu ja se, onko sinulla entuudestaan jo samanmerkkisiä tuotteita, jolloin ne sopivat yhteen parhaalla mahdollisella tavalla”, Pesonen opastaa.

UUTISSUORA