Mainos

Valtiovarainministeriön linjauksen mukaan Suomi kuuluisi digitalisaation ja sähköisen hallinnon edelläkävijämaihin. Kehitystyötä tehtäisiin siis edistyneistä asetelmista.

Useissa julkisissa hankkeissa on kuitenkin tehty, jopa alalla kummasteltuja, jättimäisiä ja ylihintaisten ohjelmistokokonaisuuksien hankintapäätöksiä. Veronmaksajat hankintapäätökset kuitenkin maksavat.

Turvaa toimintaedellytykset

Valtioneuvoston kanslia on pääministerin johtama ministeriö, joka vastaa hallitusohjelman toimeenpanon valvonnasta ja avustaa pääministeriä valtioneuvoston johtamisessa. Kanslian tehtänä on turvaa pääministerin ja hallituksen toimintaedellytykset kaikissa olosuhteissa.

Uskottavuus vaarassa

Mainos

27.3.2018 Googlen Chrome verkkoselain kuitenkin luokittelee digitalisaation edelläkävijämaan ja Suomen vaikutusvallaltaan korkeimman virkamieskoneiston verkkosivut http://valtioneuvosto.fi/ statuksella “EI TURVALLINEN“.

Syytä SSL-sertifikaatin puuttumiseen Valtioneuvoston verkkosivuilta voi vain arvailla.

Käyttäjiltä ei pyydetä suostumusta

Evästeiden tai muiden palvelun käyttöä kuvaavien tietojen tallentaminen käyttäjän päätelaitteelle ja näiden tietojen käyttö on sallittua palvelun tarjoajalle, jos käyttäjä on antanut siihen suostumuksensa ja palvelun tarjoaja antaa käyttäjälle ymmärrettävät ja kattavat tiedot tallentamisen tai käytön tarkoituksesta.

Valtioneuvoston verkkosivulla käyttäjiltä ei suostumusta evästeisiin viitsitä kysellä tai asianmukaisesti ilmoitella niiden käytöstä.

 

Lähde: Valtioneuvosto, Viestintävirasto, Finlex

UUTISSUORA