Mainos

Pääomasijoittaja vahvistaa suomalaisen HR-ohjelmistotoimittajan kansainvälistä laajentumista.

Teknologia-alan kasvuyrityksiin erikoistunut pohjoismainen pääomasijoittaja Alfvén & Didrikson sijoittaa 4,4 miljoonaa euroa Sympaan. Pohjoismaiden nopeimmin kasvava HR-ohjelmistoyhtiö Sympa kohdistaa sijoituksen tuotekehitykseen ja yhä tehokkaampaan kansainväliseen kasvuun. Kyseessä on Alfvén & Didriksonin ensimmäinen sijoitus suomalaiseen yritykseen.

Potentiaalinen menestyjä

”Näemme Sympassa uuden sukupolven ketterän HR-järjestelmätoimittajan, jonka potentiaali on huikea,” kertoo Maria Åhr, Alfvén & Didriksonin toimitusjohtaja. ”Sympan tuote on HR-järjestelmien edelläkävijä toimivan SaaS-mallin, muokattavuuden ja nykyaikaisten mobiiliratkaisujen ansiosta. Etsimme yrityksiä, jotka tekevät asioita uudella tavalla ja joilla on korkea asiakastyytyväisyys. Sympa täyttää kriteerit.” Alfvén & Didriksonin Sympaan sijoittama kokonaissumma on 4,4 miljoonaa euroa.

Mainos

Sympan toimitusjohtaja Keijo Karjalainen kehitti ensimmäisen version Sympan järjestelmästä vuonna 2005. Hän sanoo Alfvén & Didriksonin tuovan toimintaan muutakin kuin taloudellisen sijoituksen.

Kansainvälisille markkinoille

”Kumppanillamme on hyvä kokemus kaltaistemme kasvuyritysten parissa. Sympa tuo uudenlaista teknologiaa ja ajattelutapaa HR-alalle. Haluamme rikkoa perinteisiä rajoja ja toimintamalleja tarjoamalla muokattavan mutta helppokäyttöisen järjestelmän, joka palvelee kansainvälisiä edelläkävijöitä”, kertoo Karjalainen. ”Pohjoismaiset yritykset kuten Lindex, BMW ja DT Group ovat myös löytäneet Sympasta ratkaisun tukemaan toimintaansa.”

Perheyrityksen arvot

Uusi sijoittajakumppani jakaa myös Sympan arvot. ”Harvalla yrityksellä lukee arvoissaan, että töissä pitää olla kivaa. Luulin aluksi, että he olivat kopioineet sen meiltä,” Karjalainen virnistää.

Sijoituksen myötä Alfvén & Didriksonista tulee Sympan vähemmistöosakas. Osake-enemmistö säilyy edelleen perheomistuksessa. Investointi mahdollistaa Sympalle kansainvälisen kasvun lisäksi yhä vahvemman panostuksen tuotekehitykseen. Tällä hetkellä Sympan HR-järjestelmä on käytössä yli 400:ssa organisaatiossa, ja käyttäjiä on yli 50:ssä maassa. Investoinnin myötä Sympa tulee myös rekrytoimaan lisää sekä Suomessa, että kansainvälisesti.

Sympan kotisivut LINKKI

UUTISSUORA