Tiesitkö, että Tampereen teknillisen yliopiston liikkuvien, lentävien ja uivien robottien tutkimus ja opetus ovat huippuluokkaa?
Mainos

European Robotics Forum (ERF2018) on kasvanut tällä vuosikymmenellä jo tuhannen osallistujan kokoluokkaan. Foorumissa käsitellään kolmen päivän aikana ajankohtaisia yhteiskunnallisia ja teknisiä robotiikkaan liittyviä teemoja, joista päällimmäisiä ovat juuri nyt ihmisen ja robotin välisen yhteistyön turvallisuus ja robotiikan mahdollisuudet uudistaa teollisuuden tuotantokykyä ja erilaisia palvelutehtäviä. EU:n Horizon 2020 -tutkimusohjelman suunnitteilla olevat kehitysprojektit ovat tapaamisten keskiössä.

Lentäviä ja uivia robotteja

“Tampereen teknillisen yliopiston materiaalia käsittelevien, liikkuvien, lentävien ja uivien robottien tutkimus ja opetus laajuudessaan on Suomen merkittävin, toteaa Tampereen teknillisen yliopiston professori Minna Lanz kone- ja tuotantotekniikan laboratoriosta. TTY aloitti uuden robotiikan pääainekokonaisuuden 20172018.

Teknisten tieteiden tiedekunnan dekaani Pauli Kuosmanen toteaa robotiikan kehityksen olevan yhteiskuntaamme suuresti muokkaava muutosvoima.

Mainos

“Haluamme vahvan tutkimuksen ja opetuksen kautta olla edelläkävijöitä robotiikassa, tärkeän konferenssin saaminen Tampereelle on meille merkittävä mahdollisuus markkinoida osaamistamme ja luoda elintärkeitä yhteistyösuhteita. Tutkimustulokset eivät hyödytä kuin tekijäänsä väitöskirjojen ja julkaisujen muodossa, jos niitä ei siirretä elinkeinoelämän käyttöön”, Kuosmanen kertoo

Tamperalaisilla on näytön paikka

ERFiin on varauduttu huolellisella suunnittelulla ja asioiden läpikäynnillä. Robotiikkaan ja teknologiseen huippuosaamiseen liittyvän konferenssin täytyy vakuuttaa vieraat. Tekniikan ja kaiken muunkin tulee toimia moitteettomasti. Suomalaisella ja erityisesti tamperelaisella osaamisella on näytönpaikka.

ERF2018 järjestetään 13.–15.3.2018 Tampere-talossa.

Lähde: Tampere-talo