Varotoimenpiteinä tietoliikenneyhteydet kaupungin ja Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän välillä on katkaistu.
Mainos

LAHTI – Lahden kaupungin tietojärjestelmiä häiritsevää haittaohjelmaa puhdistetaan edelleen. Haittaohjelma on tunnistettu, sen toiminta on pysäytetty ja puhdistustoimenpiteet jatkuvat kuluvan viikon aikana.

Viikon siivoustyöt

“Viikonlopun aikana saimme työasemista puhdistettua 66 %. Jos tämän hetken tieto haittaohjelman käyttäytymisestä ei muutu, voimme 2–3 päivän aikana päästä aika hyvään tilanteeseen”, kertoo kaupungille tietopalveluita toimittavan Provincian liiketoimintajohtaja Jarmo Tuovinen.

Lahden kaupungin verkossa on noin 2400 puhdistettavaa konetta. Työasemille päivitetään haittaohjelmanpoistotyökalu ja virustutkat. Toimenpiteet tehdään myös konserniyhtiöiden koneille. Varotoimenpiteinä tietoliikenneyhteydet kaupungin ja Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän välillä on katkaistu. Kaikille yhtymän 7500 koneelle on viikonlopun aikana tehty tietoturvapäivitys. Yhteyksiä ei palauteta kunnes haittaohjelmasta on päästy eroon.

Katkoksia palveluissa

Mainos

Haittaohjelma ei ole tuhonnut järjestelmiä tai niiden sisältämiä tietoja. Järjestelmiin pääsy ja niiden käyttö on toistaiseksi estetty. Esto aiheuttaa katkoksia palveluissa. Esimerkiksi kirjastojen Lastukirjastot-palvelu on yhä pois käytöstä. Kirjoja voi lainata ja palauttaa, mutta varauksia ja maksuja voi tehdä vasta kun toiminta normalisoituu.

Lähde: Lahden kaupunki

UUTISSUORA